מפרים את החוזה

הרגלי האכילה של המפורסמים מעניינים את הקהל. אבל מדי פעם, כוכב אחד מעז לצאת נגד ההסכם, וזה בדרך כלל קורה אחרי שהוא כבר קיבל את סל ההטבות. בלייק לייבלי כמשל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בלייק לייבלי
בלייק לייבלי | צילום: רויטרס

יש לי המלצה חמה עבורכם - אם אתם רגישים בנוגע לדרך שבה אנשים תופסים אתכם ובעצמכם מסתכלים על כל דבר הכי קטן אצלכם בזכוכית מגדלת, מוטב שתימנעו מלהיות סלב. כי להיות סלב זה כמו להתעורר כל יום בתוך החלום הנורא הזה, הסיוט האולטימטיבי, שבו אתה מוצא את עצמך עומד בחוץ, באמצע ההמון, בלי שום פריט לבוש שמגן עלייך. ורואים לך ה־כ־ל. כחלק מעבודתי כעיתונאית, אני מוצאת את עצמי נכנסת לא פעם לאתרים של מאגרי תמונות ונוברת בהם. ואני תמיד נחשפת לדברים קשים. כשצלמי הפפראצי או האירועים מצלמים את הסלבריטאים שלנו על השטיחים האדומים או ברחוב, המצלמה לא משאירה שום מקום לדמיון. אין לכם מושג לאילו רזולוציות של חלקי גוף סלבריטאיים התמונות האלו מגיעות, ברגע שמורידים אותן למחשב ופותחים אותן בפורמט גדול. אני ראיתי נמשים על הזרוע של קים קרדשיאן, שהיא עדיין לא יודעת שיש לה. נחשפתי לשפשפות חשודות בעקב של אמה סטון, שדחקו בי לשלוח לה מייל המפציר - “מותק, כדאי שתבדקי את זה”.

***

תראו, אני לא באמת חושבת שבעצם העובדה שהם החליטו לבחור במקצוע שחושף אותם לעין הציבורית, הסלבריטאים שלנו חייבים לנו את העיניים והקרביים שלהם. אפילו לאנשי ציבור ופוליטיקאים יש בעיני זכות לפרטיות מסוימת. אבל אדם לא יכול לצפות לבחור בדרך חיים מסוימת, לקחת ממנה רק את הטוב ואז לשלוף במניפולטיביות זולה אג’נדות חברתיות טרנדיות, כדי למגר את הרע. כן, אני יודעת שמה שאני אומרת מעט מרושע, אבל אני מרגישה שהגברת לייבלי קצת תופסת טרמפ על השיח הפמיניסטי הנוכחי. זה לא מעניין אותי אם את באירוע למען נשים או בתצוגת אופנה - את בלייק לייבלי, פרזנטורית של שלל מותגי ביוטי ואופנה, החל מגוצ’י ושאנל ועד לוריאל פריז, ואת מביאה את מי שאת לכל מקום שאת הולכת. לא נראה לי כל כך מופרך ומיזוגני ששאלו אותך על הלבוש שלך - בנית לא מעט מהקריירה והממון שלך על הלבוש שלך, חמודה, ואין שום סיבה נראית לעין שלא ישאלו אותך על מה שאת לובשת - כמו ששאלו אותך אלפי פעמים לפני. את לא רוצה להיות מסוג הנשים ששואלים אותן מה הן לובשות? תמתגי את עצמך אחרת. מבחינתי, הגברת לייבלי היא אומנם שחקנית, ומעבר לכך, היא בן אדם, אבל מדובר באדם שמאז ומתמיד בנה את המותג הציבורי שלו ככזה שמשווק שיק, אופנה וחיצוניות לא פחות מאשר פנימיות או כישורי משחק.

ולכן, האקט שלה הוא יותר מגוחך מאשר מעורר בי מחיאות כפיים. אני מבינה שיש קונטקסט ומקום לכל שאלה, אבל זה היה בכל זאת שטיח אדום. ונו באמת, הרי אם גוצ’י היו משלמים לך כסף, ממש לא היית אומרת את אותו דבר, היית עונה על השאלות האלו בלי שום בעיה. אז בואי תפסיקי להעמיד פנים שמדובר בעניין של עיקרון או באמירה חברתית, פשוט בא לך לצאת פמיניסטית בגרוש, כי זה נורא טרנדי עכשיו, ובעיקר - פשוט לא קיבלת מאף אחד כסף באותו הרגע.

תגיות:
סלבס
/
בלייק לייבלי
/
סגנון מעריב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף