הילדים רוצים דגנים בקערה? עדיף שיהיו תוצרת בית

במקום שהילדים יאכלו בחופשת הקיץ הארוכה את הדגנים המתוקים והמתועשים, אתם יכולים לפנק אותם בגרנולה ביתית, מזינה ובריאה, כמעט בלי מאמץ

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
גרנולה תוצרת בית
גרנולה תוצרת בית | צילום: פסקל פרץ רובין
2
גלריה

לפניכם מתכון להכנת גרנולה ביתית פשוטה, קלה וטעימה. בהכנתה אפשר לשלב אגוזים שונים, רק הקפידו לשמור על היחס ביניהם. כלומר אם בחרתם להוריד את אגוזי המלך, הוסיפו כמות זהה מאגוז אחר או פירות מיובשים. כאשר אין שקדים,  אפשר להשתמש באגוזי מלך או פקאן. אם אין צימוקים, אפשר להוסיף חמוציות, ותמיד זה יוצא נפלא ומוצלח. לעתים אני משלבת במתכון שיבולת השועל גם אורז תפוח.

מי שאינו מעוניין להשתמש בשמן, יכול להחליפו בכף טחינה גולמית וחצי כוס מים. כדי לשמור על גמישות החמוציות והצימוקים, אין לערבב אותם עם שיבולת השועל. בתום האפייה של הגרנולה מכבים את התנור ומוסיפים את הצימוקים והחמוציות לתבנית, מערבבים הכל יחד, וכך שומרים על מרקמם.

את הגרנולה המוכנה מצננים היטב ומכניסים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית. שומרים במקום קריר ומוצל במזווה.

גרנולה תוצרת בית
גרנולה תוצרת בית | גרנולה תוצרת בית

4 כוסות  שיבולת שועל (קוואקר), אפשר להחליף כוס אחת בכוס אורז תפוח

1/2 כוס סילאן או דבש, אפשר גם סוכר חום

כ־8 כפות שמן – אפשר להחליף בחמאה

3/4 כוס אגוזי מלך או פקאן

3/4 כוס שקדים

3/4 כוס גרעיני חמנייה

1 כוס גרעיני דלעת

1/2 כוס אגוזי מקדמיה (לא הכרחי)

3/4 כוס אגוזי לוז

3/4 כוס פיסטוקים

1 כוס אגוזי קשיו

1 כוס חמוציות ללא סוכר או צימוקים בהירים

2 כפיות מלאות קינמון

1. בקערה רחבה מערבבים את שיבולת השועל עם הסילאן והשמן. מרפדים תבנית אפייה של תנור בנייר אפייה.

2. מוסיפים את כל האגוזים והתוספות אל שיבולת השועל ומערבבים היטב. משטחים הכל על התבנית המרופדת. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160־170 מעלות במשך כ־25־30 דקות עד להזהבה והשחמה נאה של שיבולת השועל והתוספות. מוציאים, מצננים, מפוררים בכפות הידיים ומעבירים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית.

תגיות:
אוכל
/
גרנולה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף