קונים מזונות "ללא סוכר"? כדאי שתדעו מה אתם מכניסים לגוף שלכם | ד"ר מאיה רוזמן

ממתיקים מלאכותיים הפכו במהלך השנים לתורה שלמה. יש הרבה מאוד סוגים מהם, כאשר את רובם אנחנו לא ממש מכירים, ודאי לא את הסכנות הטמונות בצריכתם. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה על ההבדלים ביניהם

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
תחליפי סוכר מלאכותיים
תחליפי סוכר מלאכותיים | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה
סוכר, אילוסטרציה
סוכר, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

מחקר אחד שבוצע לאחרונה גילה שאנשים שמשתמשים בממתיקים שכוללים את האריתריטול כחלק מן המרכיבים או בלבדו, יש בדמם רמה גבוהה פי 1,000 מאשר במצב רגיל, וזאת כי לגוף לוקחת המון זמן להפריש אותו החוצה", הדגישה בדבריה. "בזמן שחומר זה נמצא בדם, על פי המחקר, הוא גורם ליצירה מוגברת של קרישי דם ולכן מגדיל בצורה מובהקת את הסיכון להתקפי לב.

אחד מהממתיקים נקרא מניטול, והתגלה במחקרים שבוצעו בישראל שהוא בעל יכולת להפחית אלצהיימר ופרקינסון. לפי מחקר שבוצע באוניברסיטת תל אביב הוא מסוגל לפרק את הצברים החלבוניים (פלאק) שנוצרים במוח עם השנים והם אלו שגורמים לירידה בתפקוד המוחי.

תגיות:
דיאטה
/
בריאות
/
סוכר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף