מה לאכול קודם בארוחת החג כדי לצמצם את צריכת הקלוריות? | ד"ר מאיה רוזמן

סוף סוף הגיע החלק האהוב עלינו בחג - הארוחה המסורתית! אבל איך אוכלים הכול ולא מסיימים עם יותר מדי קלוריות עודפות שנצטרך להיפטר מהן אחר כך? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
שולחן חג ראש השנה
שולחן חג ראש השנה | צילום: פלאש 90
3
גלריה
תפוח בדבש, ארכיון
תפוח בדבש, ארכיון | צילום: מנדי הכטמן, פלאש 90

"צריך לזכור שהתפקידים העיקריים של הקיבה הם ללוש את הירקות למחית ולעכל את החלבונים. כשאוכלים ירקות וחלבונים, הקיבה עסוקה בתפקידים הללו ותורמת לתחושת שובע ארוכה יותר מאשר כשאוכלים פחמימות. לכן שווה לחכות עם הפחמימות להמשך הארוחה, ותראו שבלי לשים לב הכמות שלהן תרד, וסה"כ הפחמימות הן אלו שתורמות את מירב הקלוריות המיותרות בארוחה".

בהמשך הוסיפה: "ממלאים את הצלחת מראש – זה טיפ שנכון לגבי כל הארוחות המשפחתיות ותורם לחיסכון עצום בקלוריות. ברגע ששמים על הצלחת קצת ואז עוד קצת ועוד קצת אין הערכה כמה אכלנו בסוף הערב, וגם – הצלחת נראית לנו ריקה רוב הזמן".

שולחן חג
שולחן חג | צילום: הדס פרוש , פלאש 90

"ככה אפשר למלא צלחת ענקית וגדושה, ולשבוע מבחינה חשיבתית רק מלראות בעיניים את הכמות שעומדים לאכול, זה יותר מוגדר ומדוד וגם אם זה הרבה, זה פחות מאשר כל פעם קצת. דוגמה לתפריט לערב החג: בוקר – כריך קל עם גבינה וירקות, צהריים – ביצה וסלט גדול, אחר הצהריים לפני שיוצאים – כריך קל עם כל ממרח וירקות, שתייה חמה לפני שיוצאים שממלאת ומשביעה".

ומה באשר ליום הגדול, או בעצם לערב המיוחל ולשפע המזון הרב? בסיום הפינה, הבהירה ד"ר רוזמן: "בארוחת החג אפשר לאוכל את כל המנות, לא מדובר באוכל משמין בסך הכול. גם את הברכות, גם מרק, גם דג, גם מנת בשר או עוף, ירקות, תוספת מכל סוג, ואפילו גם קינוח. בכל אלו יחד אפשר להגיע לכמות קלוריות ספירה שלא תגרום לעלייה במשקל".

תגיות:
בריאות
/
ראש השנה
/
קלוריות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף