"למרות שגז זה מתמוסס במים וגורם לכך שהסודה יותר חומצית מאשר המים עצמם, אין לכך שום משמעות בריאותית", הבהירה. "הסודה עדיין פחות חומצית מאשר מיץ פרי (פי אלף פחות חומצית), ובלי קשר - החומציות מנוטרלת בקלות בקיבה, שהיא פי כמה אלפים יותר חומצית מן הסודה".
"אז כולנו כבר יודעים שכוס מים לפני הארוחה תורמת לירידה בצריכת קלוריות, אבל סודה נחשבת למשביעה יותר מאשר המים עקב הגזים. לכן, כוס סודה לפני ארוחה עוזרת לוויסות והפחתת צריכת הקלוריות באותה ארוחה (אפילו יותר מאשר מים)".
עוד הבהירה כי כמות המלח בסודה כל כך זעירה, כך שאין צורך לספור אותה: "בבקבוק שלם של סודה יש נתרן כמו שיש בשתי פרוסות לחם רגיל. כמות המלח בשתי פרוסות לחם בהחלט לא נספרת".
למה סודה בבקבוק זכוכית עדיפה? "מסתבר שהפלסטיק כן מגיב עם המאכלים שאנחנו שמים בו, וכן מפריש חומרים רעילים, שגם משפיעים על הטעם. הזכוכית אינה מגיבה ואינה משפיעה בריאותית או על הטעם".