לא מה שחשבתם: מדוע כדאי לאכול סלט עם ביצה | מאיה רוזמן

התזונאית סיפרה על מחקר שבדק איזה מאכל שומני מסייע לוויטמין A, שנמצא בירקות הכתומים, להיספג בצורה הכי טובה בגוף

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ביצים
ביצים | צילום: istockphoto

"בקורס הדיאטה שלי בפייסבוק שאלה משתתפת האם חשוב להוסיף כפית שמן או כף טחינה לסלט או שאפשר לוותר על זה ולחסוך קלוריות? מצאתי מחקר שבדק את הנושא לעומק - האם צריך להוסיף שמן לסלט אם הארוחה כוללת כבר ביצה? הרי החלמון הצהוב של הביצה מכיל שומן, וגם שומן זה טוב לספיגת הוויטמין".

"במחקר נתנו ל-16 משתתפים ארוחה שכוללת סלט, או עם כפית שמן קנולה או סלט עם ביצה קשה", אמרה. "לפי בדיקות דם שערכו למשתתפים כמה שעות לאחר הארוחה, כמות ויטמין A שנספגה לגוף היתה גבוהה יותר בארוחה שהכילה ביצה, לעומת ארוחה ללא ביצה אך עם שמן".

"מסקנת החוקרים היא שחלמון הביצה מזרז ספיגת קרוטנואידים (ויטמין A צמחי) ולכן כדאי לשלב ביצה עם הארוחה", סיכמה.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
/
ויטמין A
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף