"באתרים אחרים כתוב שהשטיפה היא טבעית לחלוטין", אמרה, וצירפה לשיחה את שיחה עם האגרונום דני שטרן, שמגדל קפה במרכז אמריקה, כדי שיסביר את תהליך ההפקה אחת ולתמיד.
שטרן אמר כי "היום השיטה העיקרית היא לקחת את הגרעין הירוק של הקפה לפני שקולים אותו, להרתיח במים, הוא יוצא מפולי הקפה ואז את הנוזל מסננים בפחם פעיל ומוציאים ממנו את הקפאין בלבד. מחזירים את המים וממשיכים להרתיח את הקפה כדי לא לאבד את הטעמים האחרים שיש בקפה. זה לא מסוכן בשיטה הזאת".