השיטה המפתיעה שתשמר אבוקדו שפתחנו | מאיה רוזמן

כמה פעמים הייתם צריכים לזרוק חצי אבוקדו ששמתם במקרר, מפני שהשחיר? ד״ר מאיה רוזמן עם הפתרון לשימור הפרי האהוב כמה שניתן | האזינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אבוקדו
אבוקדו | צילום: אינגאימג'

"מכירים את זה שפותחים אבוקדו, אבל עקב הקלוריות הרבות (800-400 ליחידה אחת) אנחנו נמנעים מלאכול את כולו ואז הוא משחיר?", שאלה רוזמן. "אז אפשר לשמור אותו במקפיא וזה שומר על הערכים התזונתיים בצורה מופלאה".

"מקלפים ופורסים את האבוקדו, מזליפים מעל קצת מיץ לימון, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה ומכסים, עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-24 שעות. אחרי 24 שעות מוציאים ומחלקים לשקיות פרוסות אבוקדו, ומחזירים למקפיא. כל פעם שבא לנו אבוקדו, אפילו שלא בעונה, מוציאים מהמקפיא, מפשירים ואוכלים".

תגיות:
הקפאה
/
אבוקדו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף