עוד אמרה המומחית, כי "בסלק יש מינרלים חשובים כמו ברזל ואשלגן, וכן יש בו נוגד חמצון בשם 'בטאין', שעוזר בוויסות לחץ הדם ואפילו עוזר נגד כבר שומני. הסלק מכיל סיבים תזונתיים שעוזרים נגד עצירות, וגם עוזר לאנשים שסובלים מבעיות חומציות יתר בקיבה".
בהמשך הוסיפה רוזמן, כי "עלי הסלק המנגולד הירוקים שמשמשים לבישול ולמילוי קציצות, מכילים הרבה פחות קלוריות כמובן, הם עשירים בוויטמין K שדרוש לקרישת הדם, במגנזיום - שרבים סובלים מחסר בו, וגם בברזל, אבל גם בחומצה אוקסאלית (כמו בתרד), שקצת מפחיתה את ספיגת הברזל".
לאחר מכן שוחחה עם משה סעדון, מגדל סלקים, אשר שיתף בפרטים נוספים ומרתקים על השורש הסגול והאהוב.