לרגל יום הספר הבינלאומי: 5 טיפים לעידוד הקריאה

כמו בכל שנה ב-23 באפריל מציינים בעולם את "יום הספר הבינלאומי". ד"ר שירלי הרשקו מומחית בכירה בתחום הקשב חוקרת ומאבחנת סופרת ופודקאסטרית עם המלצות שיעזרו לילדיכם ולכם לקרוא יותר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כולנו יודעים כמה קריאה היא חשובה
כולנו יודעים כמה קריאה היא חשובה | צילום: אינג אימג'

כולם מודעים לעובדה כי קריאת ספרים חשובה, מלמדת, מרחיבה אופקים, משפרת את היכולת המוחית והזיכרון, והאם זה עוזר לנו לגמוע ספרים ברצף? האם ידיעה זו גורמת לנו לשקוע בספר טוב ולהירדם אתו ביד?

לרוב בימי ציון לחגיגות הספר, נתלהב, נרכוש ספר שתכננו לקרוא, נחפש חידושים, אולם רבים מכירים את התהליך שמתרחש לאחר מכן: הספר מונח על השולחן בפינת האוכל, משם הוא עובר מטעמי מצפון לשידת המיטה, ובסוף אנו מוצאים את עצמנו שוקעים אל מול סדרת טלוויזיה נוספת.

כל הגירויים סביבנו, החיים עצמם, המשימות הרבות ובכלל כל סגנון החיים שלנו קיבל תפנית וגישה של אינסטנט ואילו הקריאה מחייבת מאמץ ורצון, שפעם היו מובנים מאליהם.

זה נכון שגם היום ישנם אנשים שיודעים ומחוברים לספרים ולא יכולים בלעדיהם, אבל דווקא אותם אנשים אשר בסך הכל רוצים לקרוא ולא מצליחים להגיע לזה, ואותם אנשי קשב שבאופן בלתי רצוני ידחו את המשימה או יתקשו להתחיל אותה, הטיפים האלה עבורכם!

תגיות:
ספרים
/
מבוגרים
/
ילדים ונוער
/
טיפים
/
עידוד קריאה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף