בשקדים, אגוזים ובוטנים יש המון סידן, ברזל, אבץ ומגנזיום, יש בהם חלבונים איכותיים ושומנים מעולים לגוף וגם המון ויטמין E. הם נחשבים לנשנוש הכי בריא שיכול להיות.
באגוזים מסוגים שונים כמו גם בשקדים ובוטנים אינדקס גליקמי אפסי, מה שאומר שהם הנשנוש המועדף בזמן סוכרת וגם – מתאימים במידה הרבה ביותר אם יש נטייה לסוכרת.
אני רואה רישום צריכת מזון בקורסים אונליין שלי, ומשתתפות כותבות שלארוחת ביניים לקחו "חופן" אגוזים שונים. רק מה זה חופן? זה לא ממש מדוד, ה"חופן" הזה. הוא יכול להיות 50 גרם אגוזים (ואז יש שם 300 קלוריות, כמו שלושה כריכים מלחם קל עם גבינה), זה יכול להיות 70 גרם (כמו ארבע פיתות מיני עם פסטרמה), וזה יכול להיות אולי פחות ממה שאפשר.