ירידה במשקל מתרחשת אך ורק אם מוותרים על מאכלים עתירי קלוריות ומגיעים לצריכת קלוריות נמוכה יותר מהשריפה היומית, ולא חשוב אם זה עם או בלי גלוטן. האם מי שבכל זאת מוותר על גלוטן פוגע בבריאות שלו? לא. וזאת השאלה החשובה בעצם.
נניח שאני לא רגישה לגלוטן וסתם על דעת עצמי החלטתי לוותר על גלוטן – האם יש בגלוטן משהו שהגוף צריך? ממש לא. אין בעיה להרכיב תפריט מאוזן ואפילו בריא יותר ללא קמח (לבן או מלא). לחם וחיטה הם לא מרכיב הכרחי בתזונה שלנו, ויש הרבה תחליפים אפילו יותר בריאים אבל לא בהכרח.
לפי מחקר שבוצע בנושא ופורסם לאחרונה בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, אנשים שוויתרו על גלוטן בחרו במקומו במוצרים עתירי פחמימות ריקות אחרות – קמחים של אורז לבן, תירס לבן, עמילן תפו"א ושאר התחליפים, ולא רק שלא שיפרו את התזונה – הם הפכו אותה ליותר גרועה וכזאת שמעלה סיכון למחלות.