חשבתם שאם תאכלו מזון ללא גלוטן תרדו במשקל? בדיוק להפך | ד"ר מאיה רוזמן

מחקר שפורסם לאחרונה מצא כי אם תתחילו לאכול מזונות ללא גלוטן כדי לרדת במשקל, זה לא מה שיגרום לכם להשיל קילוגרמים מיותרים. יתרה מכך, זו אפילו שיטה שעלולה להזיק לבריאות. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
לחם, דיאטה, אילוסטרציה
לחם, דיאטה, אילוסטרציה | צילום: ingimage/ASAP
3
גלריה
דיאטה, משקל
דיאטה, משקל | צילום: אינג אימג'

ירידה במשקל מתרחשת אך ורק אם מוותרים על מאכלים עתירי קלוריות ומגיעים לצריכת קלוריות נמוכה יותר מהשריפה היומית, ולא חשוב אם זה עם או בלי גלוטן. האם מי שבכל זאת מוותר על גלוטן פוגע בבריאות שלו? לא. וזאת השאלה החשובה בעצם.

נניח שאני לא רגישה לגלוטן וסתם על דעת עצמי החלטתי לוותר על גלוטן – האם יש בגלוטן משהו שהגוף צריך? ממש לא. אין בעיה להרכיב תפריט מאוזן ואפילו בריא יותר ללא קמח (לבן או מלא). לחם וחיטה הם לא מרכיב הכרחי בתזונה שלנו, ויש הרבה תחליפים אפילו יותר בריאים אבל לא בהכרח.

מאפים
מאפים | צילום: אינגאימג'

לפי מחקר שבוצע בנושא ופורסם לאחרונה בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, אנשים שוויתרו על גלוטן בחרו במקומו במוצרים עתירי פחמימות ריקות אחרות – קמחים של אורז לבן, תירס לבן, עמילן תפו"א ושאר התחליפים, ולא רק שלא שיפרו את התזונה – הם הפכו אותה ליותר גרועה וכזאת שמעלה סיכון למחלות.

תגיות:
לחם
/
בריאות
/
ללא גלוטן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף