אבל קרה משהו מעניין אחר – צריכת מוצרי החלב גרמה להתפתחות חיידקים שאוהבים לקטוז במעי הגס. החיידקים האלו ייצרו את האנזים המפרק, ובכך גם הפחיתו את כאבי הבטן ואת התופעות לאחר צריכת מוצרי חלב, כך שתוכל לנסות אם גם אצלך זה קורה - לצרוך כמות מתונה של מוצרי חלב ולבדוק אם התופעות נעלמות אחרי כמה ימים.
חשוב להדגיש שבגבינה צהובה, כדאי לדעת, כמעט שאין לקטוז. איך יודעים את זה? על אריזת מוצרי החלב רשום בטבלה 'פחמימות'. כל הפחמימות במוצרי חלב (ללא תוספת סוכר) זה הלקטוז. נניח אם רשום על משהו 5 פחמימות זה אומר שיש שם 5 גרם לקטוז במאה גרם מוצר.
לצורך העניין בכוס חלב יש 10 גרם לקטוז (שתי כפיות), וזה הרבה. בגבינה צהובה רשום ליד הפחמימות 0.1 או משהו אחר שקרוב לאפס, ולכן רוב הגבינות הקשות מתאימות גם אם יש רגישות כזו למוצרי חלב.