נשנוש - לא בהכרח משמין: מחפשים משהו לנשנש? העדיפו את המאכל הזה | ד"ר מאיה רוזמן

בסוף היום או בסוף השבוע, כולנו מחפשים הזדמנות לנוח קצת מול הטלוויזיה עם נשנוש קטן וכוס משקה חם אך כולנו חוששים לעלות במשקל בעקבות הנשנושים הללו. אבל רגע, יש פתרון. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מה הנשנוש המועדף?
מה הנשנוש המועדף? | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה

"אדממה הוא מאכל מפולי סויה שנמצאים בתוך הקליפה, שהיא בעצם התרמיל. מאדים קלות וממליחים, לפעמים מוסיפים גם שמן זית. פירוש המילה אדה-ממה הוא פולי גבעול. פולי הסויה הטריים מכילים 17% חלבון, 9% שומן, ובערך 140 קלוריות ב-100 גרם", הסבירה.

אדממה
אדממה | צילום: אינגאימג'

"בגלל כל היתרונות הללו, נשנוש אדממה בריא לנו והכמות האפשרית בזמן דיאטה היא 200 גרם שקול עם קליפה (מה שאומר שנשאר 100 גרם ללא קליפה)".

בהמשך הוסיפה ד"ר רוזמן: "כדאי לשים לב לכך, שאם קונים 400 גרם פולי סויה עם קליפה – משלמים את אותו הסכום כמו 400 גרם ללא קליפה. מה שאומר שבעצם משלמים על הקליפה שזורקים. אותו סכום כמו על הסויה עצמה".

אדממה
אדממה | צילום: אינגאימג'
תגיות:
בריאות
/
מאיה רוזמן
/
נשנושים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף