בשמן או במים? מה יותר בריא וכמה טונה מותר לאכול בשבוע | ד"ר מאיה רוזמן

בסלט, בכריך או סתם ככה בלי כלום - מי לא אוהב טונה? אך האם מותר לאכול בכל יום ועד כמה זה בריא לנו? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכנית הרדיו שלה ב-103 FM על הדג המשומר הכל כך אהוב עלינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
טונה בשימורים
טונה בשימורים | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה
טונה
טונה | צילום: אינג'אימג'

"אומגה 3 זמינה יותר לגוף בשימורי טונה במים בהשוואה לטונה בשמן. בנוסף, טונה במים עדיפה בגלל שיש בקופסה שלמה כ־100 קלוריות, לעומת טונה בשמן שזה כמעט כפול. אם בכל זאת קונים טונה בשמן – שימו לב, כדאי לבחור בטונה בשמן זית".

"כשכתוב שמן קנולה הוא לא שמן בכבישה קרה, גם שמנים אחרים כך, שמן זית ברוב המקרים (לא תמיד) יהיה בכבישה קרה ולכן יש לו עדיפות גם כשמדובר בשימורי הטונה".

"עוד משהו שחשוב לזכור - בקופסאות השימורים (מכל הסוגים) - אין חומר משמר. כך שאין בעיה מבחינה זו, גם בטונה בשימורים אין חומר משמר", ציינה ד"ר רוזמן.

תגיות:
אוכל
/
בריאות
/
טונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף