גם לפי הרמב"ם: רוצים חלבון איכותי מאוד? זה מה שאתם צריכים לאכול | ד"ר מאיה רוזמן

חשוב לצרוך חלבונים בתזונה היומית שלנו, ומסתבר שלא צריך חצי קילו חזה עוף או 4 ביצים כדי להגיע לצריכת כמות חלבון מכובדת. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכנית שלה על המזונות שמהם ניתן להפיק מהם חלבון איכותי

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
שקדים, אילוסטרציה
שקדים, אילוסטרציה | צילום: אינג אימג'
2
גלריה
בוטנים
בוטנים | צילום: אינגאימג'

"מחקרים שבוצעו בעבר הראו שאם מחליפים את כל הנשנושים במשך היום לשקדים, אגוזים או בוטנים – יורדים במשקל. רק מעצם החלפת נשנוש פחמימה באגוזים או בוטנים".

"ולגבי החלבון - הוא חלבון איכותי מאוד בכל האגוזים והשקדים, אבל הכי איכותי הוא בבוטנים. כי הם בעצם קטנית שצומחת בתוך האדמה (קוראים לזה אגוז אדמה). בקטניות חלבון איכותי שמתאים כתחליף לבשר לטבעוניים ולצמחוניים, ובבוטנים הוא טוב לפחות כמו בכל הקטניות".

תגיות:
בריאות
/
מאיה רוזמן
/
חלבון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף