טיפים לצום יום הכיפורים: עשה ואל תעשה | ד"ר מאיה רוזמן

צום יום כיפור יחל היום (שישי) בערב, ולמי שצם, כדי להקל על עצמו כדאי לו לקרוא את ההמלצות הבאות. מסתבר שזה קשור לא ק לאוכל אלא גם לשתייה, וכיצד נקל על עצמנו לעבור את הצום בקלות? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
צום יום כיפור, אילוסטרציה
צום יום כיפור, אילוסטרציה | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה

- התוספות שמשביעות לזמן ארוך יותר הן פסטה, וגם בטטה משביעה לכפול זמן בהשוואה לתפוח אדמה. כדאי לשלב במנה גם קטניות כמו שעועית לבנה, עדשים או גרגרי חומוס שמוסיפות עוד סיבים תזונתיים ומאטות את תהליך העיכול כך שהארוחה תשביע לזמן ארוך.

פסטה, משביעה מאוד
פסטה, משביעה מאוד | צילום: אינג'אימג'

- חשוב לשלב בארוחה ירקות - טריים וגם מבושלים- מבין הירקות המבושלים הכי משביעה שעועית ירוקה, היא מתעכלת לאט ותורמת לתחושת שובע לזמן ארוך יותר כמעט מכל ירק אחר.

- אם אוכלים מרק – הפעם כדאי לאכול אותו אחרי הארוחה ולא לפניה, כי המרק משביע וגורם לאכול פחות.

- לא כדאי לתבל את המזון בהרבה מלח, ורצוי להמעיט באבקות מרק. מלח בארוחה יתרום להופעת צמא מהר יותר במהלך הצום.

אל תשימו יותר מדי מלח באוכל
אל תשימו יותר מדי מלח באוכל | צילום: אינג'אימג'

- רצוי להימנע ממשקאות מתוקים עם סוכר– גם הם גורמים לצמא להופיע מהר יותר.

- רצוי לשתות פחות קפה וקולה, כי הקפאין גורם לאובדן נוזלים מהגוף. יש הטוענים שכדאי להמעיט בהדרגה בכמות הקפה ששותים כבר שלושה ימים לפני הצום, כי הפסקה חדה בצריכת הקפה עלולה לגרום לכאבי ראש אצל חלק מהאנשים.

תגיות:
מאיה רוזמן
/
צום ביום כיפור
/
יום הכיפורים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף