במחקר נוסף בדקו שיטה אחרת של צום בה השתתפו 150 גברים ונשים, שחולקו לשתי קבוצות – האחת עם דיאטה מאוזנת, ובשנייה – 5 ימים אכלו כרגיל ללא דיאטה ואז יומיים בשבוע היו בתפריט של כמעט צום שהכיל רק 25% מכמות הקלוריות היומית הנדרשת.
לאחר 12 שבועות גילו שלא היה יתרון לשיטת הצום אם כי גם היא תרמה לירידה במשקל ושיפור במדדי בדיקות הדם. מסקנה – לצום יש יתרונות בריאותיים מסוימים, אך רק בתנאי שהוא משולב עם תפריט בריא, וכשהמטרה שלו אינה ירידה במשקל.