לא רק בדגים: כל מה שלא ידעתם על אומגה 3 - ד״ר מאיה רוזמן

אומגה 3 לרוב תתחבר לנו לתוספי התזונה או לדגים, אבל הגיע הזמן להפריך מיתוסים ולענות על השאלות החשובות - האם עדיפה אומגה 3 ממקור צמחי או מדגים, ומה אומגה 3 תועיל לכם? ד״ר מאיה רוזמן מסבירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
האם עדיפה אומגה 3 מדגים או ממקור צמחי?
האם עדיפה אומגה 3 מדגים או ממקור צמחי? | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

ובכן, חומצות שומן חיוניות הן חומצות שהגוף לא יכול לייצר בעצמו, ועל כן חייבים לקבלן במזון. מקורן של חומצות השומן החיוניות מסוג אומגה-3 (רב בלתי רוויות) הוא בעיקר בדגי-ים צפוני, החיים במים עמוקים, כמו סלמון, הרינג, מקרל, סול, ובקלה.

למה אומגה 3 חשובה? הנה כמה סיבות לכך:

האם עדיפה אומגה 3 מדגים או ממקור צמחי?
האם עדיפה אומגה 3 מדגים או ממקור צמחי? | צילום: אינגאימג'

ונעבור לתשובה לשאלת המאזינה – האם כדאי תוסף אומגה 3 צמחי? התוסף אולי מיותר כי אפשר לקבל אומגה 3 במזון גם אם לא אוכלים דגים בכלל. מי שצמחוני ואינו אוכל גם דגים, יכול להתנחם בעובדה שחומצות שומן אומגה-3 קיימות גם בזרעי פשתן וצ'יה (מרווה), באגוזי מלך, ושמן קנולה (שאינו מומלץ עקב סיבות אחרות).

בכפית אחת של פשתן או צ'יה או ב 3 חצאי אגוז מלך – כמות אומגה כמו שיש במנת סלמון. הגוף יכול לבצע המרה לאומגה 3 הצמחית, ולהפוך אותה לאומגה 3 שדומה במבנה שלה לאומגה מהדגים. אם לא אוכלים דגים בכלל – יעילות המרה זו גבוהה מאוד, הרבה יותר בקרב צמחוניים וטבעוניים מאשר בקרב אנשים שאוכלים דגים.

תגיות:
תזונה
/
אומגה 3
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף