ובכן, חומצות שומן חיוניות הן חומצות שהגוף לא יכול לייצר בעצמו, ועל כן חייבים לקבלן במזון. מקורן של חומצות השומן החיוניות מסוג אומגה-3 (רב בלתי רוויות) הוא בעיקר בדגי-ים צפוני, החיים במים עמוקים, כמו סלמון, הרינג, מקרל, סול, ובקלה.
למה אומגה 3 חשובה? הנה כמה סיבות לכך:
ונעבור לתשובה לשאלת המאזינה – האם כדאי תוסף אומגה 3 צמחי? התוסף אולי מיותר כי אפשר לקבל אומגה 3 במזון גם אם לא אוכלים דגים בכלל. מי שצמחוני ואינו אוכל גם דגים, יכול להתנחם בעובדה שחומצות שומן אומגה-3 קיימות גם בזרעי פשתן וצ'יה (מרווה), באגוזי מלך, ושמן קנולה (שאינו מומלץ עקב סיבות אחרות).
בכפית אחת של פשתן או צ'יה או ב 3 חצאי אגוז מלך – כמות אומגה כמו שיש במנת סלמון. הגוף יכול לבצע המרה לאומגה 3 הצמחית, ולהפוך אותה לאומגה 3 שדומה במבנה שלה לאומגה מהדגים. אם לא אוכלים דגים בכלל – יעילות המרה זו גבוהה מאוד, הרבה יותר בקרב צמחוניים וטבעוניים מאשר בקרב אנשים שאוכלים דגים.