צבעוניות ויפות, משדרגות כל קינוח, כל סלט, אורז, קטניות, בשר ותבשילים אחרים – החמוציות נמצאות היום בתפריט של כולנו. טריות, יבשות – עם או בלי סוכר, מיץ חמוציות, כחלק מגרנולה טבעית ובשלל צורות. בגלל זה כדאי לדעת על הערך התזונתי של הפרי המיוחד הזה, ועל הדרך לנפץ מיתוס חשוב.
לסיום ננפץ את המיתוס על חמוציות ללא סוכר, שימו לב – זה לא פחות קלוריות מחמוציות עם סוכר. החמוציות היבשות עם או בלי סוכר מכילות מספר קלוריות מאוד דומה, למנה או למאה גרם. ברור שחמוציות ללא תוספת סוכר לבן עדיפות עשרות מונים מבחינה בריאותית, אך הן לא יותר דיאטטיות.
למרות היתרון הייחודי של החמוציות במניעת דלקות בדרכי השתן, יש לשים לב לכך שכמו בכל פרי – המיץ תורם לגוף גם סוכר וקלוריות, וכך גם הפרי המיובש. אם משלבים את החמוציות חשוב לעשות זאת במסגרת תפריט מסודר עם כמויות מחושבות.