מזונות העל שנמצאים אצלכם במקרר ואתם לא יודעים | ד״ר מאיה רוזמן

שלושת הירקות הנפוצים והזולים במקרר שלכם שהם למעשה מזונות-על: כל מה שאתם צריכים לדעת על הערך התזונתי של הירקות שאתם אוכלים כל יום | ד״ר מאיה רוזמן מסבירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פירות וירקות
פירות וירקות | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה

מה זה מזון על? מדובר במזונות שמרוכזים ומלאים בערך תזונתי. גם מה שיש לנו במקרר ואפשר להשיג בסופר ב4.90 ש״ח יכול להיות מזון על, מבלי שבכלל נדע למשל - חסה. בחסה קיימים חומצה פולית וברזל שדרושים למניעת אנימה וחלושה. בנוסף, עלי חסה מנפחים את הסלט ותורמים לשובע ממושך פי שלושה מאשר סלט בלי חסה.

חסה
חסה | צילום: אינג'אימג'

בנוסף לחסה עוד מזון על שנמצא לכולנו במקרר הוא מלפפון. יש כאלה שאומרים שאין במלפפון כלום, אבל זה לא נכון. במלפפון קיימים בו נוגדי חמצון חשובים, הרבה סיבים תזונתיים והמון נוזלים. במללפון יש יותר נוזלים מאשר בחלב אפילו. אפשר לאכול גם לאכול מלפפון בלי קליפה והערך התזונתי נשאר בפנים.

מלפפונים
מלפפונים | צילום: אינג'אימג'

והשלישי? כרוב. כאוב מכיל המון סיבים תזונתיים שמאיטים התפתחות גידולים סרטניים. כרוב מאוד עוזר וחשוב נגד סרטן. בנוסף, הוא מכיל הרבה מאוד סידן שדרוש להרפיית שרירים, כמעט כמו במוצרי חלב. בנוסף יש בו הרבה ברזל. סלט כרוב גדול יותר ברזל מאשר חזה עוף. אם אתם מתלבטים בין סוגי הכרובים, כרוב סגול הוא טיפה יותר טוב כי יש בו אנטוציאנין, נוגד חמצון חזק, שעוזר גם הוא נגד מחלות לב ונגד מחלות אחרות.

אז אם התלבטתם איך להעשיר את התזונה שלכם עם מזון על - שלושת הירקות האלו קיימים אצל כל אחד מאיתנו במקרר. מדובר במזונות חד משמעית, על אף שהם נורא זמינים ואפילו לא יקרים.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
/
מזון על
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף