צבעים הם בעצם ויטמינים, כך אומרת ד״ר מאיה רוזמן, ברדיו 103fm. פירות צבעוניים ועסיסיים, סלט ירקות עשיר שמלא בצבע, הצבעים הם לא רק צבעים – הם מעידים על הערך התזונתי ועל נוגדי החמצון בהם. נוסף על ההמלצה להגביר את צריכת הירקות והפירות, מומלץ לגוון ולצרוך ירקות ופירות מכל חמש קבוצות הצבע: אדום, כתום, ירוק, לבן וסגול.
אכילת ירקות ופירות מכל 5 הקבוצות חשובה, כי בכל ירק ופרי מערכות הגנה שונות שעוזרות לנו להילחם בחומרים ותהליכים מזיקים, כל צבע הוא בעצם נוגד חמצון אחר שדרוש לבריאות.