צובעים את האוכל בויטמינים: איזה צבע הוא כל ויטמין? ד״ר מאיה רוזמן

ממצא מפתיע: איך הצבעים שאנחנו אוכלים משפיעים על בריאותנו? ד"ר מאיה רוזמן חושפת את המפתח למהפכה תזונתית שמתחילה בצלחת שלנו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מה הקשר בין הצבעים של הירקות לויטמינים?
מה הקשר בין הצבעים של הירקות לויטמינים? | צילום: אינגאימג'
4
גלריה

צבעים הם בעצם ויטמינים, כך אומרת ד״ר מאיה רוזמן, ברדיו 103fm. פירות צבעוניים ועסיסיים, סלט ירקות עשיר שמלא בצבע, הצבעים הם לא רק צבעים – הם מעידים על הערך התזונתי ועל נוגדי החמצון בהם. נוסף על ההמלצה להגביר את צריכת הירקות והפירות, מומלץ לגוון ולצרוך ירקות ופירות מכל חמש קבוצות הצבע: אדום, כתום, ירוק, לבן וסגול.

אכילת ירקות ופירות מכל 5 הקבוצות חשובה, כי בכל ירק ופרי מערכות הגנה שונות שעוזרות לנו להילחם בחומרים ותהליכים מזיקים, כל צבע הוא בעצם נוגד חמצון אחר שדרוש לבריאות.

מה הקשר בין הצבעים של הירקות לויטמינים?
מה הקשר בין הצבעים של הירקות לויטמינים? | צילום: אינגאימג'
תותים
תותים | צילום: אינג'אימג'
תרד - מה הויטמינים הטמונים בו?
תרד - מה הויטמינים הטמונים בו? | צילום: אינג'אימג'
תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף