לחם חלבון: המתכון שישנה את התזונה שלכם | ד״ר מאיה רוזמן

בלי התפחה, בלי בלגן: מתכון ללחם טעים, מזין, ומושלם לשמירה על איזון תזונתי – עם פחות פחמימות והרבה ערך תזונתי | ד״ר מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
לחם עדשים
לחם עדשים | צילום: פרטי
2
גלריה

לחם נחשב למזון אהוב כמעט בכל העולם, הוא לא רק טעים, נעים לעיכול ומשביע, אלא יש לו גם יתרון משמעותי נוסף – אפשר לקחת אותו לדרך או ליום מחוץ לבית, בלי קופסאות של ארוחות שעלולות לנזול ובלי זמן הכנה ארוך. אז נכון, ההמלצות התזונתיות היום משתנות לעומת המאה הקודמת, והתובנה שרוב המחלות מגיעות מפחמימות וסוכרים – זולגת גם לתחום הפחמימות המלאות הבריאות.

תפריט בריא לא יכול להכיל בעיקר פחמימות. גם אם מדובר בדגנים מלאים, יש לצמצם במידה מסוימת את צריכת הפחמימות, ולהעלות את כמות החלבון והשומנים הטובים.

לחם עדשים
לחם עדשים | צילום: פרטי

בסופו של דבר תקבלו 20 פרוסות עבות של לחם, שכל אחת מהפרוסות הן 75 קלוריות בלבד. אפשר בהחלט לפרוס דק יותר ואז יוצא הרבה פחות קלוריות.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף