לחם נחשב למזון אהוב כמעט בכל העולם, הוא לא רק טעים, נעים לעיכול ומשביע, אלא יש לו גם יתרון משמעותי נוסף – אפשר לקחת אותו לדרך או ליום מחוץ לבית, בלי קופסאות של ארוחות שעלולות לנזול ובלי זמן הכנה ארוך. אז נכון, ההמלצות התזונתיות היום משתנות לעומת המאה הקודמת, והתובנה שרוב המחלות מגיעות מפחמימות וסוכרים – זולגת גם לתחום הפחמימות המלאות הבריאות.
תפריט בריא לא יכול להכיל בעיקר פחמימות. גם אם מדובר בדגנים מלאים, יש לצמצם במידה מסוימת את צריכת הפחמימות, ולהעלות את כמות החלבון והשומנים הטובים.
בסופו של דבר תקבלו 20 פרוסות עבות של לחם, שכל אחת מהפרוסות הן 75 קלוריות בלבד. אפשר בהחלט לפרוס דק יותר ואז יוצא הרבה פחות קלוריות.