בננה: הסוד הבריא שמתחבא בתוך הקליפה | ד״ר מאיה רוזמן

הבננה לא רק טעימה, אלא גם עשירה בחומרים מזינים שמסייעים לבריאות הלב, וויסות לחץ הדם והחזרת אנרגיה אחרי אימון – וכל זה בפרי אחד | ד״ר מאיה רוזמן מסבירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
בננות
בננות | צילום: istockphoto
3
גלריה
בננות
בננות | צילום: אינג אימג'
בננות
בננות | צילום: אינגאימג'

עולה השאלה האם כל עוגה שנכניס לתוכה מרכיב בריא היא עוגה בריאה? זהו שלא בטוח בכלל. עוגת גזר, או עוגה עם סוכר חום, או עוגה שמשלבים בה בננות תהיה בריאה רק אם שאר המרכיבים בריאים. יתכן עוגה שתכיל שמן לא איכותי (שמן מזוכך), או כמות גדולה של סוכר (כולל סוכר חום), או קמח לבן חסר ערך תזונתי. ואז זה ממש לא משנה האם העוגה מכילה בננה, או גזר. המתכון לא טוב.

המאזין בתכנית עם רוזמן שאל לגבי מתכון שיש לו, ומכיל שיבולת שועל במקום קמח – שזה מעולה! הערך התזונתי של שיבולת השועל כפחמימה מלאה הוא מדהים. השמן במתכון שלו הוא שמן זית איכותי – וגם זה מצויין,  המרכיב היחיד שהתלבטתי לגביו היה סילאן במקום סוכר, אמנם הסילאן טבעי יותר מסוכר ועדיף בריאותית, אך בסופו של דבר גם סילאן הוא חלק ממשפחת הסוכרים שאינם רצויין לגוף בכמות גבוהה. כדי לשמוע עוד על המתכון ועל השיחה עם המאזין הקליקו על תיבת הרדיו.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
/
בננה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף