עולה השאלה האם כל עוגה שנכניס לתוכה מרכיב בריא היא עוגה בריאה? זהו שלא בטוח בכלל. עוגת גזר, או עוגה עם סוכר חום, או עוגה שמשלבים בה בננות תהיה בריאה רק אם שאר המרכיבים בריאים. יתכן עוגה שתכיל שמן לא איכותי (שמן מזוכך), או כמות גדולה של סוכר (כולל סוכר חום), או קמח לבן חסר ערך תזונתי. ואז זה ממש לא משנה האם העוגה מכילה בננה, או גזר. המתכון לא טוב.
המאזין בתכנית עם רוזמן שאל לגבי מתכון שיש לו, ומכיל שיבולת שועל במקום קמח – שזה מעולה! הערך התזונתי של שיבולת השועל כפחמימה מלאה הוא מדהים. השמן במתכון שלו הוא שמן זית איכותי – וגם זה מצויין, המרכיב היחיד שהתלבטתי לגביו היה סילאן במקום סוכר, אמנם הסילאן טבעי יותר מסוכר ועדיף בריאותית, אך בסופו של דבר גם סילאן הוא חלק ממשפחת הסוכרים שאינם רצויין לגוף בכמות גבוהה. כדי לשמוע עוד על המתכון ועל השיחה עם המאזין הקליקו על תיבת הרדיו.