סופגניות הן חלק בלתי נפרד מחגיגות חנוכה, אך האם הן באמת טובות לנו? בעוד שרבים מתענגים על טעמן המתוק והמשביע של הסופגניות, חשוב להכיר את ההשפעות הבריאותיות שלהן על גופנו. ד״ר מאיה רוזמן על הסופגניות, היתרונות והחסרונות:
בנוסף, הסופגניות הקלאסיות הוותיקות מכילות כמעט תמיד ריבה אדומה ומתוקה שמכילה רק סוכר וצבעי מאכל שמזיקים לבריאות, צבע המאכל האדום הסינטטי עלול לגרום לבחילות, פריחות, ואף נחשד כמסרטן.
כמות הקלוריות בסופגנייה רגילה מתחילה מ-400 לקלאסית, יש בה 20% שומן לא איכותי. בסופגניות עם המילויים של השוקולד והציפויים של הקצפות, הקרמים, הסוכריות ושאר ההמצאות – זה עלול להגיע ל-700 קלוריות לסופגנייה. כמו שיש ב 18 פרוסות לחם קל. בסופגניות המיני זה מתחיל ב-200 קלוריות ליחידה ויכול להגיע גם ל-450 תלוי במילויים והציפויים. וכרגיל גם על קמח לבן אין שום דבר טוב להגיד.
ולסיום – את רוב הנזקים הבריאותיים של הסופגנייה אפשר לחסוך אם מכינים לבד בבית וזורקים את השמן לאחר הטיגון. משתמשים בריבה איכותית, ואולי אפילו – סופגנייה מקמח מלא.