ובכן, יש סיבות רבות לנפיחות בבטן: צריכת עודף ירקות, הריסוס של הירקות, צריכת גלוטן ומאפים, השמרים או החומרים המשמרים בלחמים, אבל אחד הגורמים החשובים – מוצרי החלב, או יותר נכון – הלקטוז, סוכר החלב שנמצא בהם. מסתבר שסוכר החלב לא מתעכל או לא נספג היטב ב-70% מהאנשים בישראל, וזה המון.
הלקטוז שאינו מעוכל מפורק על ידי חיידקי המעיים, בתהליך זה נוצרים גזים הגורמים לנפיחות ולכאבי בטן. כדי לבדוק אם יש רגישות ללקטוז, אפשר לנסות תפריט ללא לקטוז לשבוע אחד, ולבדוק אם יש שיפור.