איך משיגים סידן אם יש רגישות למוצרי חלב? ד״ר מאיה רוזמן

מרד במעיים: מה עושים כשחלב הופך לאויב? ד״ר מאיה רוזמן בפתרון עבור 70% מהישראלים שסובלים מנפיחות ומחפשים דרכים חלופיות לקבל סידן בלי כאבי בטן

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מה עושים כשיש רגישות ללקטוז?
מה עושים כשיש רגישות ללקטוז? | צילום: אינגאימג'
3
גלריה

ובכן, יש סיבות רבות לנפיחות בבטן: צריכת עודף ירקות, הריסוס של הירקות, צריכת גלוטן ומאפים, השמרים או החומרים המשמרים בלחמים, אבל אחד הגורמים החשובים – מוצרי החלב, או יותר נכון – הלקטוז, סוכר החלב שנמצא בהם. מסתבר שסוכר החלב לא מתעכל או לא נספג היטב ב-70% מהאנשים בישראל, וזה המון.

הלקטוז שאינו מעוכל מפורק על ידי חיידקי המעיים, בתהליך זה נוצרים גזים הגורמים לנפיחות ולכאבי בטן. כדי לבדוק אם יש רגישות ללקטוז, אפשר לנסות תפריט ללא לקטוז לשבוע אחד, ולבדוק אם יש שיפור.

מה עושים כשיש רגישות ללקטוז?
מה עושים כשיש רגישות ללקטוז? | צילום: אינגאימג'
סויה
סויה | צילום: אינגאימג
תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
/
רגישות ללקטוז
/
לקטוז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף