מה עושים אם נאלצים לאכול דל אשלגן? ד״ר מאיה רוזמן בפתרון

גם מי שנדרש לתזונה דלת אשלגן יכול ליהנות מירקות, אך חשוב לקבל הנחיות רפואיות ולחשב בקפידה את כמות האשלגן. הנה הירקות שאתם יכולים להנות מהם תמיד

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מזונות שמכילים אשלגן
מזונות שמכילים אשלגן | צילום: אינגאימג'
2
גלריה
מרק ירקות, אילוסטרציה
מרק ירקות, אילוסטרציה | צילום: אינג אימג'

ירקות מכילים הרבה אשלגן, אבל אסור להימנע מהם גם אם נדרשים לתפריט כזה, צריך פשוט לחשב כל ירק וירק בנפרד ולהגיע לכמות המותרת. האשלגן חשוב לתפקוד המוח, לויסות לחץ הדם, ולהפרשת הרעלים על ידי הכליות.

הכמות היומית הדרושה היא 4700 מ"ג ומי שאוכל מספיק ירקות ופירות סביר להניח שלא יסבול מחוסר, אבל למי שצריך להגביל את הכמות עקב סיבות רפואיות, יש לחשב ולא להימנע בשום אופן מצריכת ירקות.

הירקות מכילים עוד הרבה נוגדי חמצון שחשובים לגוף ויש לספקם באופן יומי, ויטמינים חשובים כמו ויטמין C שדרוש למערכת החיסון, ויטמין A שדרוש לראיה ולעור, וויטמין K שדרוש לתהליך קרישת הדם ולבריאות העצמות.

בנוסף, הירקות מכילים הרבה סיבים תזונתיים שמונעים מחלות לב וסוכרת, שומרים על בריאות המעיים, מונעים עצירות ומפחיתים את הסיכון לסרטן המעי הגס.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף