שפעת עופות מסוג H5N1 התגלתה במספר משקי עופות ותרנגולי הודו ברחבי ישראל בשבועות האחרונים. משרד הבריאות פרסם היום (חמישי) הנחיות מעודכנות לציבור בנוגע לטיפול ובישול נכון של עופות וביצים. על פי הודעת משרד הבריאות, הסיכון להדבקה בין בני אדם נמוך ביותר והנגיף מושמד לחלוטין בתהליך הבישול. עד כה לא התקבלו במשרד הבריאות דיווחים על הדבקת בני אדם בישראל.
ההנחיות העיקריות שפורסמו: אין לשטוף עוף גולמי מחשש להתזת טיפות מזוהמות, יש לבשל או לאפות את העוף באופן יסודי, להקפיד על בישול מלא של מוצרי עוף, הודו וביצים ולהשתמש בכלים נפרדים לחיתוך עוף גולמי וירקות למניעת זיהום צולב. משרדי הבריאות והחקלאות משתפים פעולה בניטור, מעקב וטיפול במקרי שפעת העופות, במטרה לשמור על בטיחות המזון ובריאות הציבור.