עדשים הם מקור מצוין לחלבון צמחי, סיבים תזונתיים, ברזל, ומגוון ויטמינים ומינרלים. קמח עדשים שומר על מרבית הערכים התזונתיים של העדשים ומספק תוספת מזינה למתכונים. הוא דל בגלוטן (או נטול גלוטן, תלוי בתהליך הייצור), עשיר באנרגיה זמינה וקל לעיכול.
היתרון של נשנוש חלבונים בשעות הערב הוא שאפשר לצרוך אותו גם אם יש נטייה לסוכרת – הקרקר הזה לא יקפיץ לכם את רמות הגלוקוז בדם, ולא יגרום לתגובה אינסולינית חדה. בנוסף הוא משביע לזמן ארוך יותר מנשנושי פחמימות.