כמה חלבון צריך לאכול ביום - ומתי החלבון הופך לשומן? ד״ר מאיה רוזמן

גילוי סודות החלבון: ד״ר מאיה רוזמן עם מדריך מקיף לצריכה נכונה - מהם היתרונות הבריאותיים, כיצד הגוף מפרק חלבונים עודפים, ומה הם הגבולות הבטוחים של צריכת החלבון היומית?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מזונות עשירים בחלבון
מזונות עשירים בחלבון | צילום: אינגאימג
3
גלריה
חלבון מהצומח
חלבון מהצומח | צילום: אינגאימג'

מחקר שפורסם ב-"Journal of Nutrition" מצא שצריכה מספקת של חלבון קשורה לשיפור בתפקוד השריר ובחיזוק הבריאות המטבולית בגיל מבוגר.

מזונות עשירים בחלבון
מזונות עשירים בחלבון | צילום: אינגאימג

לסיכום, כמו בכל דבר, גם חלבון יש לצרוך במידה. חשוב להתאים את כמות החלבון לצרכים האישיים שלכם, לגיל, לרמת הפעילות ולמצב הבריאותי. אם אתם בסיכון – היוועצו עם תזונאי קליני או רופא לבניית תפריט מאוזן. זכרו: איכות החלבון חשובה לא פחות מהכמות – בחרו מקורות מגוונים ובריאים כמו דגים, ביצים, קטניות ואגוזים.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף