אל תזרקו לפח: האוצר הבריאותי שנמצא בקליפות הפירות והירקות | ד״ר מאיה רוזמן

האם ייתכן שקליפת הפרי שאנחנו נוהגים להשליך מכילים יתרונות בריאותיים מפתיעים? מחקרים חדשים מגלים את הפוטנציאל הרפואי המסתתר בחלקים ה"מיותרים" של הפירות. ד"ר מאיה רוזמן חושפת פרטים מפתיעים על פרי אהוב

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פירות
פירות | צילום: אינגאימג'
3
גלריה
רימון
רימון | צילום: אינגאימג'

מחקר נוסף, שפורסם בירחון מדעי לתזונה אלטרנטיבית, מצא כי תמצית קליפת הרימון עשויה לתמוך בבריאות מערכת העיכול באמצעות עידוד החיידקים הטובים במעיים.

רימון
רימון | צילום: אינגאימג'

לסיכום, אמנם אין הכרח לצרוך את קליפת הרימון, אך מחקרים מצביעים על פוטנציאל בריאותי משמעותי הגלום בה. אם זה לא טעים לכם או אם זה דורש זמן התעסקות מיותר, חשוב לזכור שהרימון עצמו הוא מזון על עם ערכים תזונתיים מדהימים.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף