תזונה חכמה: הסיבות שהופכות את קמח השקדים לבריא | ד״ר מאיה רוזמן

מעבר למיתוסים התזונתיים: מחקר מדעי מעמיק חושף את הערך התזונתי האמיתי של קמח השקדים, את תרומתו הייחודית לבריאות ואת יתרונותיו הפוטנציאליים בהשוואה לקמחים מסורתיים אחרים | ד״ר מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
קמח שקדים
קמח שקדים | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

קמח שקדים נחשב לאחד הקמחים הבריאים ביותר בזכות הרכבו התזונתי הייחודי. הוא עשיר בחלבון, מינרלים ושומנים איכותיים ומהווה תחליף מצוין לקמחים לבנים "רגילים" דלי ערך תזונתי. המאזינה תהתה האם באמת הוא כל כך יותר בריא והאם עדיף להשתמש בו במקום קמח חיטה איפה שרק מתאים ואפשר?

מינרלים: קמח שקדים עשיר במינרלים חיוניים כמו מגנזיום, סידן ואשלגן   שחשובים לבריאות העצמות, תפקוד השרירים ושמירה על לחץ דם תקין. מחקר שפורסם ב-Journal of Nutritional Biochemistry מצא כי צריכת שקדים מסייעת בשיפור רמות מגנזיום בגוף, מה שעשוי להפחית את הסיכון לתסמונת מטבולית.

שומנים איכותיים: בניגוד לקמחים מחיטה או דגנים, קמח שקדים עשיר בשומנים בלתי רוויים וברכיבים אנטי-דלקתיים.  צריכת קמח שקדים במקום קמח מחיטה – עוזרת בהפחתת הכולסטרול הרע(LDL) ולכן לבריאות הלב.

קמח שקדים
קמח שקדים | צילום: אינגאימג'

לסיכום, לדעתי קמח שקדים הוא אחד הקמחים הבריאים ביותר שיש. הוא אופציה מצוינת למי שמחפש חלופה בריאה לקמחים מעובדים, הוא עשיר בחלבון, מינרלים ושומנים איכותיים, מתאים לדיאטות חלבונים כמו פליאו וקיטו, ויכול לסייע באיזון רמות הסוכר בדם.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף