עגבניות מבושלות או טריות? ד״ר מאיה רוזמן עונה על השאלה.
עגבניות הן חובה בתפריט היומי. לכל צורת בישול או צריכה של עגבנייה יש יתרונות אחרים. מחקרים קובעים: עגבניות מכילות חומרים בשם גליקו-אלקלואידים שיעילים במניעת סרטן ומחזקים את הגוף. אין סלט בלי עגבניות. המתקתקות שלהן משדרגת כל סלט וכל תבשיל, העגבניות מכילות ערכים תזונתיים מופלאים שחבל לפספס בעיקר בימים אלו.
ברזל שנותן לנו כוח: בעגבניות גם יש כמות מרשימה של ברזל – ב-3 עגבניות יש ברזל ממש כמו בחזה עוף.
והיתרון הבולט ביותר שמקנה לעגבניה גם את צבעה האדום: ליקופן. זהו נוגד החמצון האדום, שיעיל מאוד לראיה ולמניעת קטרקט, וכן למניעת סרטן מסוגים שונים (בעיקר סרטן ערמונית). ליקופן זה זמין יותר לגוף ונספג טוב יותר מעגבניות מבושלות, ולכן כדאי להוסיף קוביות של עגבניות גם לתבשילים, כתוספת לפיצה וכרוטב לפסטות או כל מאכל אחר שאוהבים.
אפשרות נוספת שאני מאוד מאוד אוהבת לעגבניות הוא אנטי פסטי שרי, תוספת מדהימה לכל ארוחה גם בדיאטה, עשירה בליקופן שהוא נוגד חמצון שחשוב נגד קטרקט וסרטן הערמונית.