ד"ר מאיה רוזמן מכריעה: עגבניות טריות או מבושלות – מה עדיף?

מומחית התזונה ד״ר מאיה רוזמן חושפת את הפוטנציאל הבריאותי והסודות התזונתיים של העגבניות, יחד עם מתכון אנטיפסטי שרי מיוחד - טריק קולינרי פשוט שהופך את העגבניות למנה שתשדרג כל ארוחה בקלות

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
עגבניות שרי (אילוסטרציה)
עגבניות שרי (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

עגבניות מבושלות או טריות? ד״ר מאיה רוזמן עונה על השאלה.

עגבניות הן חובה בתפריט היומי. לכל צורת בישול או צריכה של עגבנייה יש יתרונות אחרים. מחקרים קובעים: עגבניות מכילות חומרים בשם גליקו-אלקלואידים שיעילים במניעת סרטן ומחזקים את הגוף. אין סלט בלי עגבניות. המתקתקות שלהן משדרגת כל סלט וכל תבשיל, העגבניות מכילות ערכים תזונתיים מופלאים שחבל לפספס בעיקר בימים אלו.

ברזל שנותן לנו כוח: בעגבניות גם יש כמות מרשימה של ברזל – ב-3 עגבניות יש ברזל ממש כמו בחזה עוף.

והיתרון הבולט ביותר שמקנה לעגבניה גם את צבעה האדום: ליקופן. זהו נוגד החמצון האדום, שיעיל מאוד לראיה ולמניעת קטרקט, וכן למניעת סרטן מסוגים שונים (בעיקר סרטן ערמונית). ליקופן זה זמין יותר לגוף ונספג טוב יותר מעגבניות מבושלות, ולכן כדאי להוסיף קוביות של עגבניות גם לתבשילים, כתוספת לפיצה וכרוטב לפסטות או כל מאכל אחר שאוהבים.

אפשרות נוספת שאני מאוד מאוד אוהבת לעגבניות הוא אנטי פסטי שרי, תוספת מדהימה לכל ארוחה גם בדיאטה, עשירה בליקופן שהוא נוגד חמצון שחשוב נגד קטרקט וסרטן הערמונית.

אנטיפסטי בתנור
אנטיפסטי בתנור | צילום: ד''ר מאיה רוזמן
תגיות:
תזונה
/
עגבניות
/
מאיה רוזנמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף