היערכות מיוחדת בגופי החירום וברשויות לקראת גל הקור הצפוי בסוף השבוע ואשר ילווה בשלגים בהרי הצפון, המרכז וייתכן שגם בירושלים.
"חשיפה לקור עלולה לפגום קשות בבריאות ואף עלולה לסכן חיים , לכן חשוב למנוע פגיעת קור", מתריעים מומחים במחלקה לחינוך וקידום הבריאות בשירותי בריאות כללית – "הסכנה לפגיעת קור גדולה יותר בקרב אנשים מבוגרים , בעיקר בקרב אלה שהם מעל גיל 75". בשירותי בריאות כללית מסבירים, כי חשיפה לקור עלולה לגרום ירידה בטמפרטורת הגוף מתחת לטמפרטורה הנחשבת תקינה .
כאשר טמפרטורת הגוף יורדת מתחת ל-35 מעלות , מדובר במצב של פגיעת קור (היפו תרמיה). "הסכנה לפגיעת קור גדולה יותר בקרב אנשים מבוגרים , בעיקר בקרב אלה שהם מעל גיל 75", מתריעים בשירותי בריאות כללית- "הפגיעים ביותר לקור מבין המבוגרים הם אנשים הסובלים ממצב תזונתי ירוד, אנשים הממעטים להתנועע , או המוגבלים בתפקודם, החולים במחלות לב וכלי דם , מחלות ריאה כרוניות , סוכרת, תת-פעילות של בלוטת התריס ומחלות נוספות שבהן עולה הסיכון לפגיעה מקור, האנשים הנוטלים תרופות המגבירות את הסיכון לפגיעת קור , כמו תרופות לשינה ולהרגעה או נוגדי דיכאון ואלו המרבים לשתות אלכוהול".
עוד מתריעים בשירותי בריאות כללית, כי גם קיימת סכנה מחשיפה לקור בקרב חסרי הבית , או אלה החיים בתנאי חיים ירודים והאנשים הסובלים מירידה ביכולת ההבנה והזיכרון , או ממחלת נפש , כך שאינם מסוגלים להגן על עצמם כראוי מפני הקור. .
לסכנת חשיפה לקור גם נתונים אנשים הסובלים ממחלה זיהומית חריפה הגורמת אצל אנשים מבוגרים לירידה בחום הגוף ( בניגוד לתגובה אצל אנשים צעירים יותר ).
בתוך כך, ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה בשירותי בריאות כללית במחוז מרכז, מפרטת את היתרונות התזונתיים שיש למרק להציע, בימים קרים, שבגללן מומלץ לפיכך לשלבו בתפריט התזונתי החורפי ובכלל בכל ימות השנה. "לקראת גל הקור הצפוי, אפשרות מומלצת לחימום מהיר של הגוף היא שילובו של המרק בתזונה היומית כאשר בכך מקבלים רווח כפול חימום מהיר של הגוף ותוספת של תזונה מזינה ובריאה", היא מסבירה – "המרק משמש כאחד מהמאכלים המזינים והמחממים האידיאליים במיוחד לתקופת החורף".
לדבריה, כדי לשמר את הויטמינים כמה שיותר במרק , חשוב לפיכך לאכול את המרק כמה שיותר סמוך לזמן הכנתו. "עדיף להוסיף את הירקות לאחר רתיחת המים כך נשמרים הרכיבים התזונתיים של הירקות", היא מבהירה – "אם מבשלים כמויות יותר גדולות כדאי לחלק למנות ולהקפיא. מה שחשוב במרק הם המינרלים. ישנם גם ויטמינים כגון ביתה קרוטן (מהירקות הכתומים) שלא מתפרקים בחום של הבישול".
עם זאת, מרקים מעין אלה חשובים אך לא מהווים תחליף לארוחה.אם רוצים לאכול מרק שיהווה ארוחה בפני עצמה יש להוסיף לו, למשל, טופו קוביות טופו (אחרי בישול מושלם של המרק).הטופו יספוג את טעמי המרק.הוא מכיל חלבונים ברזל וסידן ובהחלט משלים ארוחה. "אפשר גם להוסיף למרק כדורי בשר קטנים ולבשלם תוך כדי בישול המרק .ברור שיחד זו ארוחה טעימה ומזינה", היא מסכמת.