רבים נעשים מודעים כיום יותר לבריאותם ומחפשים באופן פעיל תחליפים לחלב מן החי. מכיוון שחלב הוא המקור העיקרי לסידן, החיוני לבריאות העצמות, רבים מהססים לעבור ממנו, ותוהים האם האפשרויות הצמחיות יכולות לספק את אותה רמת תזונה.
ד"ר חמסירה הוסיפה כי "סידן הוא אבן הבניין של עצמות ושיניים חזקות. הוא חיוני לשמירה על צפיפות העצם, במיוחד עם הגיל. ללא מספיק סידן, הגוף מתחיל לדלדל אותו מהעצמות, מה שמוביל למצבים כמו אוסטאופורוזיס. אבל כאן טמונה הבעיה - סידן אינו פועל לבדו. הוא זקוק לקבוצה תומכת של רכיבי תזונה כמו ויטמין D, מגנזיום וזרחן כדי להיספג ולהיות מנוצל ביעילות על ידי הגוף. וכאן חלב השקדים בולט - הוא לא רק מקור לסידן, אלא מקור עשיר ברכיבי תזונה."
חלק רואים בחלב שקדים רק טרנד בריאותי, ורבים מתעלמים מערכו. אולם למעשה, הוא מלא ברכיבי תזונה חיוניים ומספק יותר מסתם סידן. ד"ר חמסירה הסבירה שחלב שקדים מיוצר על ידי ערבוב שקדים עם מים וסינון המוצקים.
בהסבר מפורט יותר על ערכו התזונתי, ד"ר חמסירה אמרה כי "בעוד שהוא טבעי דל קלוריות, נטול לקטוז, כולסטרול ושומנים רוויים, הקסם האמיתי שלו טמון בגרסאות המועשרות שלו. חלב שקדים מסחרי רבים מועשרים בסידן וויטמין D, מה שהופך אותם לאפשרות ידידותית לעצמות. חלב שקדים מכיל גם מגנזיום, מינרל הפועל בסינרגיה עם סידן לחיזוק העצמות. המגנזיום עוזר להמיר ויטמין D לצורתו הפעילה, מה שבתורו מגביר את ספיגת הסידן."