הפרדוקס שבצלחת: האם שיבולת שועל באמת נקייה מגלוטן? ד״ר מאיה רוזמן

האם שיבולת שועל באמת מתאימה לתזונה נטולת גלוטן? גילוי מפתיע על הדגן האהוב ומה שחולי צליאק חייבים לדעת לפני שהם צורכים אותו. המומחית ד"ר מאיה רוזמן חושפת כל מה שרציתם לדעת על שיבולת שועל

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
הפרדוקס שבצלחת: האם שיבולת שועל באמת נקייה מגלוטן? ד״ר מאיה רוזמן
הפרדוקס שבצלחת: האם שיבולת שועל באמת נקייה מגלוטן? ד״ר מאיה רוזמן | צילום: אינג'אימג'

שיבולת שועל (Avena sativa) היא דגן עתיק המוכר בזכות ערכיו התזונתיים ויתרונותיו הבריאותיים. יש אי-בהירות לגבי התאמתה לתזונה נטולת גלוטן, במיוחד עבור חולי צליאק. אל תשכחו שכדאי לנו לשלב שיבולת שועל בתפריט ממש כל יום.

לכן, חולי צליאק או אנשים הרגישים לגלוטן צריכים לבחור במוצרים המסומנים במפורש כ-"ללא גלוטן", המיוצרים בתנאים מבוקרים למניעת "זיהום" כזה.​ חשוב לי להדגיש שכשאומרים "זיהום" אין הכוונה לחרקים באריזה, אלא רק לנוכחות גלוטן בשיבולת השועל. ההגדרה הזו משמעותית אך ורק לצליאקים ולא לאף אחד אחר, גם לא למי שמפסיק לאכול גלוטן מסיבות שאינן רפואיות.

לסיכום, שיבולת שועל היא דגן מזין ועשיר ברכיבים התורמים לבריאות הלב, מערכת העיכול ומערכת החיסון. עבור חולי צליאק או רגישים לגלוטן, חשוב לוודא שהמוצר נקי מגלוטן ואינו מכיל חלבונים שעלולים לגרום לתגובה שלילית. הקפדה על בחירת מוצרים מתאימים תאפשר ליהנות מיתרונות שיבולת השועל ללא סיכון.​

תגיות:
תזונה
/
שיבולת שועל
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף