לקראת פסח, זו בדיוק התקופה שבה מתחילים לעשות סדר בארון ולחשוב: איזה חמץ כדאי לשמור, במה להשתמש – ומה אולי עדיף להוציא מהבית? ד״ר מאיה רוזמן עונה על כל השאלות.
אחת המאזינות שאלה על שימוש בדפי פילו, איך זה יכול להיות שלפעמים, מבחינה קלורית, הם מגיעים כמעט לרמה של בצק עלים? אז בואו נעשה סדר, מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם?
בשורה התחתונה: אם אתם מכינים בבית – דפי פילו יכולים להיות בחירה בריאה יותר, כל עוד מקפידים על שומן איכותי ובכמות מתונה. אם מדובר במאפה קנוי, כדאי לבדוק את רשימת הרכיבים. ברוב המקרים עדיף מפילו, אבל לא תמיד יש יתרון משמעותי על פני בצק עלים, ולעיתים אפילו להפך.