שוברים את המיתוס: האם דפי פילו באמת בריאים? | ד״ר מאיה רוזמן

דפי פילו נחשבים לאלטרנטיבה בריאה לבצק עלים, אך האם זה תמיד נכון? מתברר שלא כל מה שדק הוא בהכרח דל קלוריות. ד״ר מאיה רוזמן מסבירה את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהבצקים וכיצד להשתמש בהם נכון

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
הקרב נגד הקפה: איך הקפה גונב מכם ברזל בלי שתדעו?
הקרב נגד הקפה: איך הקפה גונב מכם ברזל בלי שתדעו? | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

לקראת פסח, זו בדיוק התקופה שבה מתחילים לעשות סדר בארון ולחשוב: איזה חמץ כדאי לשמור, במה להשתמש – ומה אולי עדיף להוציא מהבית? ד״ר מאיה רוזמן עונה על כל השאלות.

אחת המאזינות שאלה על שימוש בדפי פילו, איך זה יכול להיות שלפעמים, מבחינה קלורית, הם מגיעים כמעט לרמה של בצק עלים? אז בואו נעשה סדר, מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם?

בורקס - עדיף דפי פילו או בצק עלים?
בורקס - עדיף דפי פילו או בצק עלים? | צילום: אינגאימג'

בשורה התחתונה: אם אתם מכינים בבית – דפי פילו יכולים להיות בחירה בריאה יותר, כל עוד מקפידים על שומן איכותי ובכמות מתונה. אם מדובר במאפה קנוי, כדאי לבדוק את רשימת הרכיבים. ברוב המקרים עדיף מפילו, אבל לא תמיד יש יתרון משמעותי על פני בצק עלים, ולעיתים אפילו להפך.

תגיות:
תזונה
/
פחמימות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף