לא חייבים חטיפים: הנשנושים שיהפכו כל נסיעה לבריאה ומהנה יותר | ד״ר מאיה רוזמן

נסיעות ארוכות לא חייבות להיות מלוות בחטיפים מזיקים. ד"ר מאיה רוזמן מגלה אילו מזונות כדאי לקחת לדרך ואילו להשאיר בבית, איך להתמודד עם החשק למתוק, ולמה התארגנות מראש היא המפתח לנסיעה בריאה?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מתאמנים קשה אבל לא רואים תוצאות? הטעות שכולם עושים
מתאמנים קשה אבל לא רואים תוצאות? הטעות שכולם עושים | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

מתכננים לצאת לנסיעה ארוכה? כך תאכלו נכון גם בדרך. המדריך המלא של ד״ר מאיה רוזמן לנשנושים חכמים שלא יעייפו אתכם – ואפילו יעשו לכם טוב.

יש משפט שאני אומרת כמעט בכל סדנה או קורס: "בתזונה – התארגנות היא חצי מהעבודה". מי שמגיע לרעב גדול בלי הכנה, כמעט תמיד יבחר באופציה הכי זמינה – וזה בדרך כלל חטיף בתחנת דלק, כריך עם רטבים לא ברורים, או שקית עוגיות. אבל אם רגע אחד לפני שיוצאים מהבית עוצרים לתכנן – אפשר לחסוך מאות קלוריות, להרגיש הרבה יותר טוב לאורך כל הנסיעה ולמנוע עייפות ועצירות בדרך.

נכון, אידאלית – עדיף לא "לנשנש" בכלל. בתזונה נכונה אנחנו שואפים לאכול ארוחות מסודרות, ולא לנשנש לאורך היום. אבל בנסיעות ארוכות – במיוחד כשיש ילדים באוטו – נשנוש הוא חלק מהעניין, וטוב שכך, בתנאי שבוחרים נכון.

אגוזים - נשנוש מעולה לדרך
אגוזים - נשנוש מעולה לדרך | צילום: אינג'אימג'

חטיפים מתועשים: חטיפים שנמכרים בתחנות דלק מכילים לרוב תוספי טעם, צבעי מאכל, חומרים משמרים ושומנים מוקשים – כל מה שלא היינו בוחרים אם היינו בבית.

המחקר הבולט ביותר פורסם ב-2007 באוניברסיטת סאות'המפטון בבריטניה, המחקר בדק השפעה של שילובי צבעי מאכל (כמו טטרזין, סאנסט ילו, פונסו 4R ועוד) בשילוב עם חומר משמר (סודיום בנזואט) – על ילדים בגילאי 3 ו-8–9.

המחקר מצא עלייה משמעותית בהתנהגות היפראקטיבית אצל הילדים שצרכו את הצבעים האלה, ו בעקבות המחקר הזה, האיחוד האירופי חוקק תקנה המחייבת לכתוב אזהרה על מוצרים שמכילים צבעים.

תגיות:
תזונה
/
פחמימות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף