מתכננים לצאת לנסיעה ארוכה? כך תאכלו נכון גם בדרך. המדריך המלא של ד״ר מאיה רוזמן לנשנושים חכמים שלא יעייפו אתכם – ואפילו יעשו לכם טוב.
יש משפט שאני אומרת כמעט בכל סדנה או קורס: "בתזונה – התארגנות היא חצי מהעבודה". מי שמגיע לרעב גדול בלי הכנה, כמעט תמיד יבחר באופציה הכי זמינה – וזה בדרך כלל חטיף בתחנת דלק, כריך עם רטבים לא ברורים, או שקית עוגיות. אבל אם רגע אחד לפני שיוצאים מהבית עוצרים לתכנן – אפשר לחסוך מאות קלוריות, להרגיש הרבה יותר טוב לאורך כל הנסיעה ולמנוע עייפות ועצירות בדרך.
נכון, אידאלית – עדיף לא "לנשנש" בכלל. בתזונה נכונה אנחנו שואפים לאכול ארוחות מסודרות, ולא לנשנש לאורך היום. אבל בנסיעות ארוכות – במיוחד כשיש ילדים באוטו – נשנוש הוא חלק מהעניין, וטוב שכך, בתנאי שבוחרים נכון.
חטיפים מתועשים: חטיפים שנמכרים בתחנות דלק מכילים לרוב תוספי טעם, צבעי מאכל, חומרים משמרים ושומנים מוקשים – כל מה שלא היינו בוחרים אם היינו בבית.
המחקר הבולט ביותר פורסם ב-2007 באוניברסיטת סאות'המפטון בבריטניה, המחקר בדק השפעה של שילובי צבעי מאכל (כמו טטרזין, סאנסט ילו, פונסו 4R ועוד) בשילוב עם חומר משמר (סודיום בנזואט) – על ילדים בגילאי 3 ו-8–9.
המחקר מצא עלייה משמעותית בהתנהגות היפראקטיבית אצל הילדים שצרכו את הצבעים האלה, ו בעקבות המחקר הזה, האיחוד האירופי חוקק תקנה המחייבת לכתוב אזהרה על מוצרים שמכילים צבעים.