במשך שנים רבות סבלה הגבינה הצהובה מיחסי ציבור גרועים. היא הואשמה בכמויות שומן רווי, בכולסטרול, ואפילו בתרומה לעלייה במשקל – למרות שמדובר במוצר חלב מרוכז ועשיר בחלבון, סידן וויטמינים מסיסי שומן. אבל בשנים האחרונות, המחקרים החדשים מספרים סיפור אחר לגמרי: מוצרי חלב שמנים לאב הכרח מעלים את הסיכון למחלות לב, ובמקרים מסוימים הם אפילו מגנים על הלב והעצמות – כל עוד צורכים אותם במידה.
במקום טוסט שגרתי או פסטה שמעמיסה פחמימות, אפשר להפוך את הגבינה הצהובה לבסיס למנה עשירה בחלבון, דלה בפחמימות ומפתיעה בטעמה. קציצות גבינה אפויות – עם קמח שקדים וביצה – הן פתרון מושלם לארוחת ערב מהירה, לנשנוש בין ארוחות או אפילו כחלק מתפריט קטוגני. והכי כיף? הילדים טורפים בלי לשים לב שמדובר בכלל במתכון ללא גלוטן, ולל אטיפת שמן לטיגון. הנה המתכון המלא:
הן טעימות חמות או קרות, מתאימות לארוחת ערב, קופסת אוכל או כתוספת לסלט– והתאהבות מובטחת כבר מהביס הראשון.