איך הופכים עוגה לדיאטטית? זה הסוד שאתם צריכים לדעת | ד״ר מאיה רוזמן

החלפת סוכר בממתיקים מלאכותיים באפייה נשמעת כמו פתרון חכם, אך האם באמת חסכתם קלוריות? ד"ר מאיה רוזמן חושפת את האמת המפתיעה מאחורי הניסיון להפוך עוגות ל"בריאות יותר" ומציעה חלופות מעשיות.

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אפשר לאכול עוגה גם בדיאטה, השאלה איזו
אפשר לאכול עוגה גם בדיאטה, השאלה איזו | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה
איך נכין עוגה עם פחות קלוריות?
איך נכין עוגה עם פחות קלוריות? | צילום: אינג'אימג'

הוספת קמח לבן – כדי "להשלים" את המרקם. אבל אז, לא באמת חסכתם קלוריות – החלפתם מרכיב אחד שמכיל כ־4 קלוריות לגרם במרכיב אחר שמכיל בדיוק אותו דבר, עם ערך תזונתי לא טוב.

כדאי לזכור שעוגות לא מורכבות רק מסוכר. כמעט בכל מתכון יש גם חלבונים (כמו ביצים, גבינות) וגם שומנים (כמו חמאה או שמן), שהם מרכיבים שמאטים את ספיגת הסוכר בדם. לכן, גם אם יש כמות סוכר מסוימת – היא לא בהכרח משפיעה בצורה חזקה על רמת הסוכר בדם.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף