אז קודם כל – מבחינת חלבון וסידן, אין יתרון אמיתי לחלב סויה על פני חלב רגיל. חלב פרה מספק חלבון מלא וסידן טבעי. חלב סויה מספק גם הוא חלבון בכמות טובה, וסידן – אם הוא מועשר. אבל חלב שיבולת שועל לרוב מכיל פחות חלבון וסידן, ולכן כדאי לבדוק כל משקה על פי הערכים שמופיעים על האריזה. כיום יש מותגים שמוסיפים סידן באופן יזום – אז לא תמיד אפשר לדעת מראש.
זו כבר שאלה אחרת לגמרי. 14 כוסות קפה ביום זה הרבה – גם לאדם צעיר. בגיל מבוגר, רגישות הגוף לקפאין עולה, וההשפעה שלו יכולה לכלול: בעיות שינה, דופק מואץ, עצבנות או אי־שקט והכי חשוב – פגיעה באיזון הנוזלים והמלחים בגוף.
כן, אפשר לשתות יותר מדי נוזלים: כמות נוזלים גבוהה מדי, במיוחד אם לא צורכים מספיק מלח ומינרלים – עלולה לגרום ל"שטיפה" של המלחים מהדם. התוצאה? חולשה, בלבול, ואף במקרים קיצוניים – בעיות בלחץ הדם או תפקוד הכליות.
לא כדאי לשתות יותר מ־3–4 כוסות קפה רגיל ביום, ובשעות הבוקר והצהריים בלבד. בשעות אחר הצהריים – לעבור לקפה נטול קפאין. לשים לב גם לכמות הנוזלים הכללית – לא כל שתייה מרובה היא בריאה. לבדוק תמיד מה מכיל החלב הצמחי שאתם בוחרים – לא להניח שיש בו סידן או חלבון, כי לא תמיד זה נכון.
בשורה התחתונה, קפה זה בסדר – גם בגיל 80. אבל כשעוברים את הכמות המומלצת, וכשהשתייה הופכת להרגל אוטומטי – חשוב לעצור רגע, ולבדוק אם הגוף עדיין מרוויח מזה.