צורכים קפה בגיל השלישי? כל מה שאתם צריכים לדעת | ד״ר מאיה רוזמן

שותים הרבה קפה בגיל השלישי? יש לזה בעיות בריאותיות. ד"ר מאיה רוזמן חושפת את האמת על חלב צמחי לעומת חלב רגיל, ומה שחשוב באמת לדעת על צריכת קפאין בגיל מבוגר

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אישה מכינה קפה
אישה מכינה קפה | צילום: אינגאימג'

אז קודם כל – מבחינת חלבון וסידן, אין יתרון אמיתי לחלב סויה על פני חלב רגיל. חלב פרה מספק חלבון מלא וסידן טבעי. חלב סויה מספק גם הוא חלבון בכמות טובה, וסידן – אם הוא מועשר. אבל חלב שיבולת שועל לרוב מכיל פחות חלבון וסידן, ולכן כדאי לבדוק כל משקה על פי הערכים שמופיעים על האריזה. כיום יש מותגים שמוסיפים סידן באופן יזום – אז לא תמיד אפשר לדעת מראש.

זו כבר שאלה אחרת לגמרי. 14 כוסות קפה ביום זה הרבה – גם לאדם צעיר. בגיל מבוגר, רגישות הגוף לקפאין עולה, וההשפעה שלו יכולה לכלול: בעיות שינה, דופק מואץ, עצבנות או אי־שקט והכי חשוב – פגיעה באיזון הנוזלים והמלחים בגוף.

כן, אפשר לשתות יותר מדי נוזלים: כמות נוזלים גבוהה מדי, במיוחד אם לא צורכים מספיק מלח ומינרלים – עלולה לגרום ל"שטיפה" של המלחים מהדם. התוצאה? חולשה, בלבול, ואף במקרים קיצוניים – בעיות בלחץ הדם או תפקוד הכליות.

לא כדאי לשתות יותר מ־3–4 כוסות קפה רגיל ביום, ובשעות הבוקר והצהריים בלבד. בשעות אחר הצהריים – לעבור לקפה נטול קפאין. לשים לב גם לכמות הנוזלים הכללית – לא כל שתייה מרובה היא בריאה. לבדוק תמיד מה מכיל החלב הצמחי שאתם בוחרים – לא להניח שיש בו סידן או חלבון, כי לא תמיד זה נכון.

בשורה התחתונה, קפה זה בסדר – גם בגיל 80. אבל כשעוברים את הכמות המומלצת, וכשהשתייה הופכת להרגל אוטומטי – חשוב לעצור רגע, ולבדוק אם הגוף עדיין מרוויח מזה.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף