כולנו יודעים שפחמימות עוזרות להרגיע – הן מעלות סרוטונין, משפרות את מצב הרוח ונותנות תחושת נחמה. לכן לא מפתיע שבתקופות מתוחות אנחנו נמשכים לפסטה, לחם או עוגות. אבל אם כבר בוחרים פחמימה מנחמת – יש אחת שעושה את זה טוב יותר מהשאר: הבטטה.
כיועצת מדעית של מועצת הצמחים אני רוצה לשתף אתכם גם בטיפ – וב -7 סיבות למה כדאי לבחור דווקא בבטטה בימים כאלה – לגוף ולנפש:
אבל יש עוד משהו חשוב: הבטטה מכילה גם טריפטופן – חומצה אמינית שמהווה את חומר הגלם לייצור סרוטונין. כלומר, היא לא רק "מפעילה" סרוטונין דרך הסוכר – אלא גם תורמת לייצורו בפועל. זו פעולה כפולה: גם שקט רגשי, גם שובע, וגם תמיכה עצבית של ממש.
לוויטמין A יש תפקיד חשוב במערכת החיסון, אבל גם במצבי סטרס הוא תורם לוויסות דלקות, שימור של תפקוד תקין של תאי העצב, והגנה על רקמות. מה שיפה במיוחד הוא שהוויטמין הזה עמיד בחום, כך שגם אחרי אפייה – הבטטה שומרת על ערכה התזונתי.
אז לסיכום, במקום לחפש נחמה בסיר פסטה או בשוקולד – תנו לבטטה את הבמה. היא חמה, מנחמת, טעימה, משביעה – ומעניקה בדיוק את מה שהגוף זקוק לו כדי לעבור את התקופה הזו: איזון, ויטמינים, רוגע מבפנים.