משפר מצב רוח ועתיר בסיבים תזונתיים: המאכל שיעשה לכם טוב בגוף | ד״ר מאיה רוזמן

מעבר לתחושת השובע שלו, מתברר שלדגן הזה יש השפעה מפתיעה על מצב הרוח: הוא מעלה סרוטונין, מרגיע ועוזר לנו לעבור את היום בתחושה טובה יותר. ד״ר מאיה רוזמן מסבירה על הדגן שאנחנו לא אוכלים מספיק

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
במקום תוספי סידן - אלו מאכלים עתירי הסידן שיעשו לכם טוב| ד״ר מאיה רוזמן
במקום תוספי סידן - אלו מאכלים עתירי הסידן שיעשו לכם טוב| ד״ר מאיה רוזמן | צילום: אינגאימג
2
גלריה

כשמדברים על אוכל בריא, שיבולת שועל כמעט תמיד ברשימה. היא מופיעה בדייסות, גרנולות, שייקים ומאפים, ונותנת תחושת שובע טובה לאורך זמן.

אבל מעבר לסיבים ולוויטמינים, בשנים האחרונות מתברר שלשיבולת שועל יש גם השפעה מפתיעה על מצב הרוח: היא עשויה להרגיע, לשפר רמות סרוטונין במוח, ולעזור לנו לעבור את היום בתחושה טובה יותר.

דייסת שיבולת שועל, מלאה גם בסידן וברזל
דייסת שיבולת שועל, מלאה גם בסידן וברזל | צילום: אינג אימג'

לסיכום, אני ממליצה לשלב בימים אלו שיבולת שועל כארוחת בוקר, דייסה או בנוסף ליוגורט, בארוחות הבינים, אפשר להכין ממנה עוגיות, וגם כארוחת לילה שתתרום לשינה טובה.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף