מדובר במרכיב מתוק, אך כזה שכמעט ואינו נספג במערכת העיכול. כתוצאה מכך, הוא תורם מעט מאוד קלוריות – וגם אינו מעלה את רמות הסוכר בדם בצורה חדה כמו סוכר רגיל. בזכות תכונות אלה, נעשה בו שימוש בתעשיית המזון כתוסף ממתיק במוצרי דיאט, מוצרים לחולי סכרת, ולעיתים גם כחומר נפח במסטיקים וסוכריות ללא סוכר.
במחקר שפורסם בשנת 2013 בכתב העת Journal of Biological Chemistry, חוקרים מאוניברסיטת תל אביב הראו כי מניטול הצליח להפחית את הצטברות החלבון במודל של זבובי פירות עם תסמינים דמויי פרקינסון.
התוצאה הייתה מובהקת: שיפור בתפקוד המוטורי של הזבובים, לצד ירידה בפגיעה הנוירולוגית. הניסויים המשיכו גם במודלים של עכברים, וגם שם נראו ממצאים ראשוניים מעודדים.
עם זאת, חשוב להדגיש: המחקרים עדיין נמצאים בשלבים מוקדמים בלבד, וטרם נערכו ניסויים קליניים בבני אדם. לכן, בשלב זה לא ניתן לקבוע המלצה רפואית חד-משמעית לגבי השימוש במניטול למניעת פרקינסון או טיפול בו.
אבל, רצוי להתחיל בכמות קטנה מאוד, במיוחד למי שסובל מרגישות למרכיבים כמופרוקטוז או סורביטול, משום שמניטול עלול לגרום לגזים, נפיחות או שלשולים.