הם נראים כמו ממתק, ויש להם טעם כמעט חטא – אבל מתברר שדובדבנים הם דווקא אחת הבחירות החכמות ביותר לחולי סוכרת. עם אינדקס גליקמי נמוך, עושר בנוגדי חמצון והשפעה חיובית על רמות הסוכר בדם – מחקרים מצביעים על כך שדווקא המתוק הזה עשוי לעזור לאיזון הגלוקוז ולמניעת סיבוכים.
דובדבנים לא רק טעימים – הם עשירים בנוגדי חמצון, תורמים לאיזון לחץ הדם, מסייעים לשינה טובה יותר, ויש להם השפעה חיובית על מצב הרוח. ובעיקר: הם מתאימים גם למי שמתמודד עם רמות סוכר גבוהות – ואף עשויים לסייע באיזונן.
המשמעות: הסוכר שבדובדבנים משתחרר באיטיות לדם, לא יוצר קפיצות חדות ברמות הסוכר, ולכן נחשב לבחירה בטוחה יותר גם עבור מי שמתמודד עם סוכרת סוג 2 או טרום-סוכרת.
מחקר שפורסם ב-Journal of Nutrition הראה שצריכה יומית של מיץ דובדבניםת רמה לשיפור סמנים מטבוליים בקרב משתתפים עם עודף משקל. ממצאים דומים נראו גם במחקרים על דובדבנים כהים מיובשים.