דבש מכיל בעיקר סוכרים, ובעיקר פרוקטוז וגלוקוז, פרוקטוז נשאר נוזלי לאורך זמן. גלוקוז נוטה להתגבש ולהפוך לגבישים עם הזמן, במיוחד בטמפרטורות נמוכות.
לכן, אם הדבש התגבש, זה לא סימן לקלקול, אלא הפוך, לעיתים דווקא סימן לכך שהדבש אמיתי ולא עבר חימום יתר. אפשר להחזיר אותו למצב נוזלי בעדינות על ידי חימום במים חמימים (לא רתיחה!), או פשוט להשתמש בו כמו שהוא, אין בכך כל נזק.
לכל סוג יש גוון, מרקם, קצב התגבשות וטעם ייחודי משלו.
בפרט אצל אנשים עם סוכרת או תנגודת לאינסולין, צריכה יומית קבועה של דבש עלולה להשפיע לרעה על איזון הסוכר. עם זאת, בכמויות קטנות ומתונות, דבש אמיתי עדיף על סוכר לבן, כי הוא כולל גם נוגדי חמצון, מינרלים וחומרים אנטי־בקטריאליים.
בשורה תחתונה, דבש שהתקרש או התגבש לא מקולקל, זה טבעי, תקין, ומעיד לרוב על איכות. אפשר להשתמש בו ככה או לחמם בעדינות אם רוצים אותו נוזלי.
יש הבדל בין סוגי דבש, בטעם, בגוון ובקצב ההתגבשות - דבש מזויף לרוב לאי תקרש וטעמו פחות טבעי. ולמרות שמדובר בממתיק "מהטבע", כדאי לצרוך דבש במתינות, במיוחד למי שסובל מסוכרת או רגישות לאינסולין.