המאכל שגורם לכם להשמין ואתם לא שמים לב | ד״ר מאיה רוזמן

ד״ר מאיה רוזמן מגלה את המרכיב הטבעי שכולם מכירים אבל מעטים יודעים את יתרונותיו האמיתיים. איך לזהות איכות, מה השפעתו על הבריאות ומתי כדאי להיזהר ממנו?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
המאכל שגורם לכם להשמין ואתם לא שמים לב | ד״ר מאיה רוזמן
המאכל שגורם לכם להשמין ואתם לא שמים לב | ד״ר מאיה רוזמן | צילום: אינגאימג
2
גלריה

דבש מכיל בעיקר סוכרים, ובעיקר פרוקטוז וגלוקוז, פרוקטוז נשאר נוזלי לאורך זמן. גלוקוז נוטה להתגבש ולהפוך לגבישים עם הזמן, במיוחד בטמפרטורות נמוכות.

לכן, אם הדבש התגבש, זה לא סימן לקלקול, אלא הפוך, לעיתים דווקא סימן לכך שהדבש אמיתי ולא עבר חימום יתר. אפשר להחזיר אותו למצב נוזלי בעדינות על ידי חימום במים חמימים (לא רתיחה!), או פשוט להשתמש בו כמו שהוא, אין בכך כל נזק.

לכל סוג יש גוון, מרקם, קצב התגבשות וטעם ייחודי משלו.

דבש
דבש | צילום: אינגאימג'

בפרט אצל אנשים עם סוכרת או תנגודת לאינסולין, צריכה יומית קבועה של דבש עלולה להשפיע לרעה על איזון הסוכר. עם זאת, בכמויות קטנות ומתונות, דבש אמיתי עדיף על סוכר לבן, כי הוא כולל גם נוגדי חמצון, מינרלים וחומרים אנטי־בקטריאליים.

בשורה תחתונה, דבש שהתקרש או התגבש לא מקולקל, זה טבעי, תקין, ומעיד לרוב על איכות. אפשר להשתמש בו ככה או לחמם בעדינות אם רוצים אותו נוזלי.

יש הבדל בין סוגי דבש, בטעם, בגוון ובקצב ההתגבשות - דבש מזויף לרוב לאי תקרש וטעמו פחות טבעי. ולמרות שמדובר בממתיק "מהטבע", כדאי לצרוך דבש במתינות, במיוחד למי שסובל מסוכרת או רגישות לאינסולין.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף