קשה לעמוד בפניו – צבעו הכתום עז, הריח משכר, המרקם מושלם, והטעם? אין שני לו. המַנְגוֹ, אחד הפירות האהובים בישראל, הוא הרבה יותר ממעדן קיץ מתוק. מעבר לפינוק, מסתתרים בו ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון – ויש אפילו מחקרים שמצביעים על השפעות בריאותיות מפתיעות.
מחקר אחר מצא כי צריכה יומית של מנגו הפחיתה את תחושת הרעב והובילה לאיזון טוב יותר של רמות סוכר בקרב נשים עם עודף משקל. עוד נמצא כי חומרים פעילים בקליפת המנגו עשויים לעכב תאים סרטניים בתנאי מעבדה – אך מדובר בממצאים ראשוניים בלבד.
בשורה התחתונה: מנגו הוא הרבה יותר מקינוח קיצי – הוא מקור מצוין לויטמינים, נוגדי חמצון ומינרלים. כדאי ליהנות ממנו במידה, לשלב בשייקים או סלטים, ולהקפיד על גיוון – בדיוק כמו כל פרי בריא.