הם נראים כמו תוספת קטנה ותמימה לסנדוויץ', אבל נבטי ברוקולי זוכים בשנים האחרונות לכותרות גדולות. יש מי שמחשיבים אותם ל"נשק סודי" נגד סרטן, אחרים מוסיפים אותם לשייקים ירוקים או ממליצים עליהם כמקור עוצמתי לנוגדי חמצון.
אבל האם נבטי ברוקולי באמת עדיפים על ברוקולי רגיל? או שדווקא הצלחת של הברוקולי המאודה מנצחת? התשובה מורכבת – כי שני הסוגים בריאים, וכל אחד מהם מצטיין בתחום אחר. הנה ההשוואה המלאה, כולל נתונים, מחקרים והמלצות.
במחקר שפורסם ב־Proceedings of the National Academy of Sciences, נמצא כי צריכת נבטי ברוקולי העלתה משמעותית את הפעילות של אנזימי נוגדי חמצון בגוף, וסייעה בהגנה על תאים מפני נזק חמצוני.
מחקרים נוספים ב־Cancer Prevention וב־Journal of Agricultural and Food הדגימוהשפעה מיטיבה של סולפורפאן במניעת סרטן הלבלב, סרטן השד וסרטן הערמונית– במיוחד בשלב המניעה, לפני התפתחות הגידול.
בנוסף, מחקרים מ־Ophthalmology מצאו שצריכה של נוגדי חמצון המצויים בברוקולי (לוטאין וזאקסנטין) קשורה בהפחתת הסיכון לניוון מקולרי בגיל מבוגר – אחת הסיבות השכיחות לעיוורון.