מחקר חדש קובע: לנשים בהיריון כדאי לאכול חריף

נשים שאוהבות חריף הרוויחו: מחקר שנערך לאחרונה מראה שדווקא כדאי לאכול פלפל חריף באופן קבוע - וליהנות מסיכון מופחת למחלות חמורות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פלפל חריף
פלפל חריף | צילום: אינגאימג
2
גלריה

מחקר שנערך לאחרונה הראה כי נשים בהיריון שאוכלות פלפלים חריפים לפחות פעם בחודש עשויות להפחית את הסיכון שלהן לפתח סוכרת הריונית. המחקר כלל 1,397 נשים בהיריון, ובדק את היקף הצריכה של פלפלים חריפים לצד השפעתם על רמות הסוכר בדם ועל הסבירות לפתח סוכרת במהלך השליש האחרון של ההיריון.

התוצאות: נשים שאכלו פלפל חריף פעם בחודש היו בסיכון נמוך ב-3.5% לפתח סוכרת הריונית, ואצל נשים שלא אכלו הסיכון כפול: 7.4%. חוקרים מאוניברסיטת באפלו בארצות הברית הראו שהסיבה לכך היא שפלפלים חריפים מכילים קפסאיצין, התרכובת האחראית לתחושת החריפות שמרגישים כשאוכלים אותם.

פלפל חריף
פלפל חריף | צילום: Pixabay

סוכרת הריונית מתרחשת כאשר הורמוניה היריון מפריעים ליכולתו של הגוף להשתמש באינסולין, המסייע בוויסות רמת הסוכר בדם, או לייצר אותו - כך על פי קליבלנד קליניק. אם נשים בהיריון לא מטפלות היטב ברמות סוכר גבוהות בדם, הדבר עלול להגביר את הסיכונים הבריאותיים לאם, כולל סיכון מוגבר לרעלת היריון ולצורך בניתוח קיסרי.

גם העוברים מושפעים מהמצב. תינוקות שנולדו לאימהות עם סוכרת הריונית נוטים יותר להיוולד בטרם עת, יש להם משקל לידה גבוה יותר והם עלולים לסבול מקשיי נשימה. כמו כן, גם לאם וגם לילד יש סיכון מוגבר מעט לפתח סוכרת מסוג 2 בהמשך החיים.

תגיות:
סוכרת
/
היריון
/
פלפל חריף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף