החומוס גם דל שומן באופן טבעי, נטול כולסטרול, ויכול להשתלב בקלות בתפריט טבעוני, ים־תיכוני או דל פחמימות במידה.
שטיפה יסודית לאחר ההשריה מסירה את שאריות החומצה הפיטית שעלולה להפריע לספיגת מינרלים כמו ברזל ואבץ. לאחר מכן יש לבשל את החומוס בסיר עד שהוא מתרכך לגמרי – לרוב כשעה. ניתן להקפיא גרגרים מבושלים בשקיות או בקופסאות לפי מנות – ולהשתמש בהם למרק, סלט או ממרח.
אפשר להשרות חומוס ל־12 שעות, ואז להשאיר אותו במסננת מכוסה מגבת למשך יומיים־שלושה ולשטוף מדי יום – עד שרואים נבט קטן. את החומוס המונבט אפשר להוסיף לסלטים, מוקפצים או לטחון לממרח עדין.
גרגרי חומוס עשירים ב־טריפטופאן, חומצת אמינו שתורמת לייצור של סרוטונין – "הורמון מצב הרוח". זו עוד סיבה טובה לשלב חומוס כחלק מתזונה יומיומית – לא רק לשובע, אלא גם לאיזון נפשי.